reklama 11B

Generální zasedání FEI: Tématem číslo jedna je olympiáda 2024 v Paříži

ikonka

Proces kvalifikací na olympijské a paralympijské hry 2024 v Paříži a také formát olympijských soutěží a podoba minimálního kvalifikačního výsledku, to jsou hlavní témata jednání Generálního zasedání FEI, které probíhá v Antverpách v Belgii.
17.11.2021 14:39  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

V Antverpách probíhá ve dnech 16. a 17. listopadu Generální zasedání FEI. Hlavním tématem prvního bloku jednání byl kvalifikační systém na olympijské a paralympijské hry 2024. Prezident FEI Ingmar de Vos upozornil, že na celý proces schvalování je méně času, kvůli posunu olympiády v Tokiu o rok. Termín Mezinárodního olympijského výboru pro všechny sportovní svazy, aby předložily návrhy kvalifikačních systému pro hry v Paříži v roce 2024, je prosinec 2021. Schválení by mělo proběhnout na jednání Výkonného výboru MOV v únoru příštího roku. 
 
Samostatnou kapitolou jsou olympijská pravidla a formát soutěží, který letos vyvolal řadu reakcí mezi jezdci i zástupci národních federací. V projednávání regulí pro jezdecké soutěže v Paříži bude mít zásadní slovo FEI Sport Forum, které proběhne v dubnu 2022. Proces tvorby olympijských pravidel ale začne na FEI už po letošním zasedání GA v Antverpách.
 
Důležitou revizí mají projít i pravidla pro takzvaný MER, což je minimální výsledek dokládající způsobilost dvojice pro start na určitém šampionátu či hrách.
 
Více informací najdete na webu FEI
 
Foto Dirk Caremans / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE