reklama 11B

Sportovcem roku 2021 je Fredricson. V Praze už se chystá na své starty

ikonka

Ve středu 17. listopadu skončilo Generální zasedání FEI, které se konalo v Antverpách a odstartovalo proces schvalování olympijských kvalifikací a regulí. Jeho vrcholem bylo předávání cen FEI Awards. Nejlepšího jezdce roku můžete právě vidět v Praze!
18.11.2021 10:03  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Generální zasedání FEI proběhlo ve dnech 16. a 17. listopadu v Antverpách. Nejpalčivějším tématem diskuzí byla kvalifikace na olympijské a paralympijské hry, které se mají konat v roce 2024 v Paříži. Navrhovaný systém nakonec schválily národní federace v poměru 81 pro a 15 proti. FEI ho dále musí postoupit Mezinárodnímu olympijskému výboru. 
 
Velmi diskutované pak bylo složení týmů, a zásadní otázka, zda družstva na olympijských hrách mají mít tři nebo čtyři členy. Nakonec se federace přiklonily k letošnímu modelu z Tokia, tedy týmy se budou skládat ze tří jezdců ve všech disciplínách. Pro bylo 70 zemí, proti 30. Zdlouhavý proces schvalování olympijských regulí bude pokračovat, kdy se k tématu vyjádří delegáti FEI Sport Fóra.
 
Vrcholem zasedání bylo předávání výročních cen FEI Awards. Nejlepším jezdcem roku 2021 se stal Švéd Peder Fredricson, jemuž vyšla sezona opravdu famózně. Hvězdu světového parkuru můžete vidět na vlastní oči při Prague Playoffs, které startuje 18. listopadu v pražské O2 areně. „Chtěl bych poděkovat FEI a všem lidem, kteří mi poslali hlas. Je také vzrušující být jedničkou na žebříčku FEI Longines Rankings. To bylo mým dlouhodobým cílem,“ uvedl Peder Fredricson. Poděkoval také majitelům koní, které jezdí a řekl, že vždy se snaží ze sebe vydat to nejlepší.
 

Čtěte také: Příběh plný odhodlání. Je štěstí, že žiju, říká Beatrice de Lavalette

 
V kategorii „Vycházející hvězda“ si cenu odnesla devatenáctiletá Němka Greta Busacker, jež se věnuje všestrannosti. Ošetřovatelem roku je Marie Johansson. Ta je součástí týmu švédského drezurního reprezentanta Patrika Kittela.
 
Sílu a statečnost Američanky Beartice de Lavalette ocenila FEI v kategorii Against All Odds, tedy navzdory všemu. Účastnice paralympiády v Tokiu přežila s těžkými zraněními teroristický útok na letišti v Bruselu. Cenu FEI Solidarity, jež se uděluje osobnostem nebo institucím, které se zasloužily o rozvoj a podporu jezdectví, dostala čínská organizace Equuleus Charity. Ta se věnuje podpoře mladých jezdců z nemajetných poměrů.
 
Zdroj: FEI
 
Foto Christophe Taniére / FEI



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE