reklama 11B

Statek Záhořany u Benešova: Malebné místo pro koně a jejich majitele

ikonka

Tento jezdecký areál okouzlí každého, kdo do něj zavítá. Statek Záhořany se nachází v malebné krajině Benešovska, zhruba 33 kilometrů od Prahy a jen 4 kilometry od exitu 29 dálnice D1. Když jedete kolem, snadno byste jej minuli. Pojďte na exkurzi!
15.04.2020 16:00  |  Autor: Josef Malinovský, Veronika Šimůnková  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Statek Záhořany nabízí atraktivní ustájení pro zhruba čtyřicet koní, tři praktické sedlovny, moderní zázemí pro jezdce (šatny, sprchy), výběhy pro koně (travnaté i štěrkové), mycí boxy, solárium, dvě pískové jízdárny s profesionálním povrchem o rozloze 24 x 40 metrů a 50 x 60 metrů. Optimální vlhkost těchto povrchů je zajištěna promyšleným zavlažovacím systémem. Moderní jezdecká hala se zrcadly o velikosti 25 x 60 metrů byla postavena v roce 2013. Dále je k dispozici kolotoč, lonžovací kruhovka a krásná krajina, která má nepočet kilometrů pro vyjížďky do okolí. 
 
Areál má čtvercový rámec a je tvořen hlavní historickou maštalí s kapacitou 21 boxů o velikosti 3,5 x 4 metrů a zázemím pro jezdce. Ve středu areálu je klubovna s krásným výhledem na malou jízdárnu. K dispozici je kuchyňka, WC a krbová kamna, která dokážou příjemně vytopit celý prostor. Klubovna je vhodná pro pořádání akcí pro menší počet lidí. Jezdcům jsou dále k dispozici skokoví a drezúrní trenéři, letos nově zakoupený skokový materiál a také drezúrní obdélník. 
 
Majiteli areálu jsou Lenka Smíšková a Aleš Daněk, kteří nám umožnili do něj nahlédnout prostřednictvím komentované fotogalerie. On-line exkurzi areálu můžete absolvovat prostřednictvím připravené fotogalerie (viz výše). 
 
Také provozujete jezdecký areál? Tak neváhejte a umožněte ostatním do něj nahlédnout. Pomozte nám společně vytvořit jedinečný soubor on-line exkurzí po českých, ale třeba i slovenských, stájích a jízdárnách. 
 
Připravit internetovou prohlídku jezdeckého areálu není nic náročného a redaktoři Jezdci.cz jsou připraveni vám s profesionálním výstupem být nápomocni. Podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM!
 
Foto archiv areálu a Veronika Šimůnková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE