reklama 11A

Smolders byl v Hamburku jediný bez penalizace a postupuje do Playoffs

ikonka

Základní parkur Grand Prix Longines Global Champions Tour v Hamburku dokončil jako jediný bez penalizace nizozemský jezdec Harrie Smolders v sedle hřebce Une de l´Othain a vyhrál tak bez toho, aniž by se musel o nejvyšší příčku s někým rozeskakovat.
28.08.2021 18:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Tři dvojice nezaznamenaly v Grand Prix Hamburku, která byla již jedenáctým kolem parkurové Longines Global Champions Tour 2021, žádnou chybu, ale jen jedna dokončila s nulou na bodovém kontě. Tou byl Nizozemec Harrie Smolders na třináctiletém hřebci Une de l´Othain. 
 
To, že nemuselo dojít na rozeskakování, překvapilo i samotného vítěze: „Je to úžasné. Musím říct, že neočekávaná vítězství jsou ta nejkrásnější a myslím, že toto bylo jedno z nich. Miluji tuto arénu, je naprosto jedinečná a vítězství v Hamburku je vždy něco mimořádného,“ konstatoval.
 
Jeden bod za čas inkasovala Američanka Eve Jobs na zkušeném šestnáctiletém Venue d´Fees Des Hazalles, ale také Ir Michael G Duffy na třináctiletém valachovi Lapuccinovi 2. Ten byl však o jednu a tři čtvrtě sekundy pomalejší a skončil tak na třetím místě.
 
Skvělý výkon předvedl také další irský reprezentant Denis Lynch na čtrnáctiletém Cristellovi. Časomíra mu ukázala v cíli hodnotu 76,21, což byl nejlepší čas ze všech. Jedna chyba jej však odsunula na čtvrtý řádek výsledkové listiny. Zlatý olympionik Ben Maher na Ginger-Blue skončil pátý se stejným výsledkem, ale s časem horším o 33 setin sekundy.
 
Čtyřbodový výsledek měly ještě další dvě dvojice a šest jich dokončilo s pěti body. Mezi nimi byli i desátý umístěný Max Kühner na EIC Coriolis Des Isles a jedenáctý Olivier Robert v sedle koně Vangog du Mas Garnier. Tito dva jezdci zapisovali do žebříčku 27., resp. 26. bodů a díky tomu si polepšili na druhé a třetí místo před Pedera Fredricsona a Sergia Alvareze Moyu, kteří v Hamburku nestartovali. Chyběla tam i vedoucí jezdkyně Edwina Tops-Alexander, ta ale má ještě s 214 body třináctibodový náskok na druhého Oliviera Roberta.
 
Sérii Global Champions nyní čeká necelé dva týdny pauza a poté bude pokračovat dvěma koly v Římě. To druhé nahrazuje původně plánovanou etapu v Mexico City. Čtrnáctou zastávkou se stane na konci devátého měsíce New York. Finále základní části je naplánováno do čínské Šanghaje a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. 
 
Jedním z vrcholů tohoto jedinečného mítinku v libeňské O2 areně bude i Super Grand Prix určená nejlepším jezdcům předešlých Velkých cen. Zlatou jízdenku do Prahy si do této chvíle vysoutěžili Niels Brynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Peder Fredricson, Darragh Kenny, Sameh El Dahan, Sergio Moya, Scott Brash, John Whitaker, Daniel Deusser a již zmiňovaný vítěz z Hamburku Harrie Smolders. 
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková informace Longines Global Champions Tour
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE