reklama 11D

Deusser vyhrál LGCT ve Valkenswaardu a postupuje do GC Prague Playoffs

ikonka

Aktuální světová jednička v parkurovém žebříčku Mezinárodní jezdecké federace, Němec Daniel Deusser, vyhrál desáté kolo Longines Global Champions Tour ve Valkenswaardu a nebude tak chybět v listopadové Super Grand Prix při Prague Playoffs.
22.08.2021 12:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Celkem osm dvojic se probojovalo do rozeskakování Grand Prix Longines Global Champions Tour v nizozemském Valkenswaardu. Čtyřem z nich se podařilo na zkráceném parkuru s výškou 160 centimetrů zopakovat bezchybný výkon. 
 
Stupně vítězů unikly rakouskému jezdci Maxovi Kühnerovi s desetiletým valachem Elektric Blue P jen o 16 setin sekundy a skončil tak čtvrtý za Australankou Edwinou Tops-Alexander. Ta rozeskakování dokončila s jedenáctiletým hřebcem Fellow Castlefield v čase 48,21 sekundy a díky třetímu místu se dostala do vedení průběžného bodování túry jednotlivců v rámci Global Champions. 
 
O téměř dvě vteřiny rychlejší než Topsová byla domácí jezdkyně Sanne Thijssen na patnáctiletém hřebci Con Quidam Rb. Časomíra jí v cíli ukázala hodnotu 46,28. Na vítězství to ovšem zdaleka nestačilo, neboť Němec Daniel Deusser s desetiletým hřebcem Bingo Ste Hermelle projel kurz ve výborném čase 44,66 sekundy a zaslouženě mu patřila první příčka. 
 
„Považuji Valkenswaard za součást svého domova, takže je obzvlášť příjemné zde vyhrát. Abych byl upřímný, věřil jsem, že tento víkend odejdu se zlatou vstupenkou na LGCT Super Grand Prix. Udělal jsem pro to vše a vyšlo to, takže jsem opravdu šťastný. Mám ze svého koně radost, byla to jeho první Grand Prix při Global Champions a skákal výborně,“ uvedl spokojeně Daniel Deusser.
 
Světová jednička v parkurovém skákání dosud příliš v letošní Longines Global Champions Tour nebodovala. Deusser zapisoval po 25 bodech jen při druhém kole v Madridu a čtvrtém, které hostil také Valkenswaard. Za vítězství má dalších 40 bodů a prozatím je na 22. řádku tohoto žebříčku. Na jeho vrchol vystoupala Edwina Tops-Alexander s 214 body. To je o 25 více, než nasbíral dosavadní lídr Peder Fredricson. O bod méně má třetí Sergio Alvarez Moya na jehož konto přibylo po desátém mítinku 13 bodů. V TOP10 jsou dále Olivier Robert, Max Kühner, Christian Ahlmann, Ben Maher, Spencer Smith, Scott Bras a Bart Bles.
 
Global Champions bude pokračovat již v nadcházejícím týdnu v Hamburku. V září přijdou na řadu dvě kola v Římě a čtrnáctou zastávkou se stane na konci devátého měsíce New York. Finále základní části je naplánováno do čínské Šanghaje a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu již zmíněná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 
 
Do pražské Super Grand Prix se před Danielem Deussererem kvalifikovali Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson, Ben Maher, Scott Brash, Sameh El Dahan, Darragh Kenny, Sergio Alvarez Moya a John Whitaker. Další podrobnosti najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva Longines Global Champions Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE