reklama 11B

Johana Vášáryová je třetí v žebříčku FEI. O tom se mi jen zdálo, říká

ikonka

V aktualizovaném drezurním žebříčku Mezinárodní jezdecké federace se v dětské kategorii probojovala na úžasné třetí místo Johana Vášáryová s Firestonem. „Je to neskutečné. O takovém umístění se mi jen mohlo zdát,“ říká.
03.11.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ještě ke konci září figurovala Johana Vášáryová s Firestonem na 20. místě dětského žebříčku Mezinárodní jezdecké federace v drezuře. Po říjnové aktualizaci však poskočila na úžasné třetí místo. Před ní jsou pouze dvě nizozemské dvojice a ztráta na druhou pozici je jen 41 bodů.
 
„Že bych mohla být třetí, o tom se mi jen zdálo. Je to úžasné,“ nadšeně konstatuje Johana Vášáryová. Desetiletého hřebce Firestone 1 přitom jezdí pouze krátce a dostala se k němu v podstatě náhodou přes svoji maminku Hanku.
 
„Připravovala jsem se na mistrovství Evropy se šestiletou klisnou Bona Deou. Mamka ale řekla, že je to odvaha jet na Evropu s tak mladou kobylkou. Tak jsem si vyzkoušela zkušeného Firestona, kterého dala paní Čmejlová do naší stáje naší mamince. A jelikož jsme si sedli, jeli jsme nejprve na závody do Zduchovic, kde se nám dařilo dobře, a pak i na mistrovství Evropy, kde se nám dařilo výborně,“ popisuje letos třináctiletá Johana.
 

PSALI JSME: Drezurní úspěch z ME dětí a juniorů: Vášáryová i Vavříková patnácté

 
„Letos již žádné závody v plánu nemáme. Chtěli jsme jet ještě na Slovensko, ale nakonec je vše zrušené. Již se tedy budeme věnovat jen tréninku. Příští rok bych se ráda zúčastnila ještě naposledy mistrovství Evropy dětí, a pokud to půjde, tak i mistrovství Evropy poníků,“ plánuje Johana Vášáryová.
 
Druhou nejlepší Češkou v tomto žebříčku je Daniela Prokešová s Valmontem, která figuruje na 47. řádku tabulky. Na 58. příčce je znovu Johana Vášáryová, tentokrát s Hannah Montanou. V pony žebříčku si velmi dobře vede Anna Procházková, ta je druhý měsíc v páté desítce, konkrétně je na 46. místě s poníkem Nice Guy. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Hana Vášáryová: Uchyluji se do domácího vězení a pak do porodnice

 
Mezi juniory se stále drží v TOP10 Eva Vavříková, byť se Siracusou Old klesla oproti minulému měsíci o jednu příčku níže na 10. řádek. Eva Vavříková je z českých jezdců na tom nejlépe i v kategorii mladých jezdců, kde s Belle Ennie zaujímá 163. místo. Aktuálně klesla o osm pozic. 
 
Mezi seniory je nejvýše Libuše Mencke se Syriem. Ke konci října má 1511 bodů a je v tabulce na 202. místě. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE