reklama 11C

Činnost emirátů v rámci FEI zůstává pozastavena, potvrdila arbitráž

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace FEI oznámila koncem září letošního roku, že suspendovala federaci Spojených arabských emirátů za porušení pravidel. Federace UAE se odvolala ke sportovní arbitráži. Ta ovšem rozhodnutí FEI potvrdila.
18.11.2020 19:35  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Mezinárodní jezdecká federace pozastavila činnost federaci Spojených arabských emirátů za porušení všeobecných pravidel při organizaci závodů. Federace UAE uspořádala v lednu a únoru 2020 národní závody s mezinárodní účastí. Počty zahraničních jezdců a zemí, z nichž dorazili, však výrazně překročil počet stanovený pro takový statut mítinku. Emiráty měly tyto akce zapsat do kalendáře FEI jako mezinárodní se všemi povinnostmi z toho plynoucími. O této kauze jsme informali v článku ZDE.
 
Federace UAE se proti zářijovému rozhodnutí odvolala k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS v Lausanne. Ta na svém online jednání ve dnech 12. – 13. listopadu ovšem toto resumé potvrdila. Emiráty mají nadále pozastavenou činnost do 31. prosince 2020.
 
Mezinárodní sportovní arbitráži CAS také rozhodla, že UAE musí odvést na FEI 25 % respektive 5 % z výher na inkriminovaných akcích.
 
„Vítáme rozhodnutí CAS, které potvrzuje, že došlo k porušení pravidel FEI, které si vyžádalo úplné pozastavení členství národní federace UAE ve všech oblastech její činnosti a významné finanční pokuty,“ řekl k věci prezident FEI Ingmar De Vos.
 
 
Zdroj: www.fei.org



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE