reklama 11B

Změny veterinárních pravidel FEI. Holení hmatových vousů zakázáno

ikonka

V rámci online jednání Generálního zasedání FEI, které proběhlo 23. listopadu, byly schváleny i změny veterinárních pravidel pro rok 2021. Jednou z nich je zákaz účasti koní s oholenými hmatovými vousy na akcích FEI. Další novinky najdete v článku.
26.11.2020 14:00  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 

S platností od července 2021 bude diskvalifikován ze závodů FEI každý kůň, který má oholené nebo zastřižené hmatové vousy na nose. Výjimkou jsou pouze zdravotní důvody schválené veterinářem. Podobné pravidlo už aplikují některé národní federace na svých závodech. Holení hmatových chlupů, v některých zemích včetně chlupů v uších, je postihováno třeba v Německu, Francii a Švýcarsku.
 
Mezi změnami veterinárních pravidel, které jsou v agendě, a které později GA FEI jednohlasně schválilo, je dále třeba úprava nitrožilního použití fyziologického roztoku během závodů FEI. V současnosti platí, že jeho použití po schválení veterinární komise nebo veterinárního delegáta FEI je možné v případě závodů ve všestrannosti CCI a vytrvalosti CEI nejméně 12 hodin před krosem, respektive 12 hodin před startem vytrvalecké soutěže. Podle nové úpravy 12 hodin před terénní jízdou zůstává v původním znění, u vytrvalosti se zkracuje na 8 hodin. Nitrožilně může tedy být fyziologický roztok podán koni minimálně 8 hodin před první veterinární prohlídkou, nesmí být podán mezi první veterinární prohlídkou a startem první etapy ani během soutěže.
 
GA FEI upravilo také článek o veterinární prohlídce obecně. Ta pokud probíhá venku, musí mít vytyčeno alespoň 30 metrů na předvedení kroku a klusu. Pokud probíhá v hale, bylo možno bez určení tuto vzdálenost zkrátit. Nová pravidla říkají, že musí být vytyčeno alespoň 25 metrů. 
 
Tyto změny a další najdete po zapracování do pravidel také POD TÍMTO ODKAZEM
 
Zdroj: www.fei.org



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE