reklama 11B

Kdo bude jezdcem desetiletí? Volit největší světovou star můžete i vy

ikonka

Co byste řekli tomu, kdybyste mohli volit nejlepšího jezdce uplynulé dekády? Můžete! A nejen jezdce. Mezinárodní jezdecká federace FEI vyhlašuje volbu FEI Awards napříč desetiletím. Vybírejte z 55 nominovaných v pěti tradičních kategoriích.
10.11.2020 20:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Mezinárodní jezdecká federace FEI každoročně v listopadu vyhlašuje na generálním zasedání ocenění FEI Awards pro největší hvězdy sezony. To letos neproběhne, máte ovšem jedinečnou šanci podílet se na volbě těch nejlepších napříč desetiletím.
 
Od 10. listopadu byla spuštěna na webu FEI stránka, kde můžete volit tu podle vás nejzajímavější osobnost či nejlepšího sportovce. Pětapadesát nominovaných z celkem devatenácti zemí je sestaveno z vítězů tradičních kategorií FEI Awards od roku 2009, kdy se s touto celosvětovou anketou začalo. 
 
Hlasování bude ukončeno 22. listopadu a v druhém týdnu v prosinci se dozvíte, kdo vyhrál jako jezdec desetiletí, ošetřovatel či vycházející hvězda. Vyhlášena bude také osobnost v kategorii Against All Odds doslovně „navzdory všem očekáváním“ pro jezdce, kteří museli ve své kariéře překonat extrémně těžké okamžiky, aby se mohli vrátit je sportu, nebo někdy dokonce do života. Také bude vyhlášen vítěz FEI Solidarity, což je cena udělovaná obvykle projektům nebo jednotlivcům, kteří se zasloužili významně o rozvoj jezdeckého sportu.
 
V nominaci na jezdce desetiletí se to pochopitelně hemží zvučnými jmény. Němci mají v seznamu jezdce všestrannosti Michaela Junga a Ingrid Klimke, skokové reprezentantky Simone Blum a Meredith Michaels Beerbaum a drezurní šampionku Isabell Werth. Drezura je také dominantou Nizozemců, kteří ocenění získali za deset let v této disciplíně dvakrát, a to zásluhou Edwarda Gala a Adelinde Cornelissen. Jezdcem roku 2014 se stal další Holanďan Jeroen Dubbeldam zastupující parkury. Britové mají v nominaci olympijské vítěze Charlotte Dujardin a Nicka Skeltona a nechybí také dlouhodobě nejlepší vozataj Boyd Exell z Austrálie.
 
Neméně důležité jsou i další kategorie. Vždyť mezi jmény vycházejících hvězd za posledních dekádu jsou dnes parkurové špičky Američanka Reed Kessler a Britka Jessica Mendoza nebo Sönke Rothenberger, jenž je členem drezurní olympijské reprezentace Německa. V soutěži FEI Against All Odds pak najdeme řadu příběhů lidí, kterým osud nepřál, a kteří se přes všechny překážky dokázali vrátit do života a mnohdy i do sedla.
 

Hlasovat můžete v tomto odkazu

 
„Tyto ceny jsou způsob, jak uctít hrdiny našeho sportu prostřednictvím jejich úžasných příběhů o odolnosti, jezdectví, odhodlání a vášni," řekl prezident FEI Ingmar De Vos s tím, že jezdecký sport, jako všechny ostatní zažívá náročný a neveselý rok. „Nyní, více než kdy jindy, se musíme zaměřit na pozitiva, která náš sport nabízí, a oslavit fantastické osobnosti, které máme, a to jak na kolbištích, tak v zákulisí,“ uvedl De Vos.
 
Zdroj: www.fei.org



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE