reklama 11D

Mistrovství Evropy 2021 ve skocích a v drezuře budou. Obě v Německu

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace (FEI) relokovala pořadatelství mistrovství Evropy 2021 ve dvou olympijských disciplínách – ve skocích a v drezuře. Hostit jej budou organizátoři v Riesenbecku a v Hagenu na přelomu srpna a září, resp. v první půlce září.
22.10.2020 07:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Předsednictvo FEI potvrdilo přidělení mistrovství Evropy 2021 v parkurovém skákání do Riesenbecku, který je domovskou základnou olympijského šampiona z Barcelony 1992 Ludgera Beerbauma. Konat by se mělo od 30. srpna do 4. září.
 
Mistrovství Evropy v drezuře 2021 by se mělo uskutečnit v Hagenu, kde se každoročně konají významné mezinárodní akce. Konat se bude od 7. do 12. září. Předsednictvo FEI své rozhodnutí potvrdilo při svém zasedání prostřednictvím videokonference. 
 
Rada FEI s podporou Evropské jezdecké federace (EEF) souhlasila s přeložením šampionátů vzhledem k posunutým olympijským a paralympijským hrám. Právě kvůli tomuto posunu se mistrovství Evropy v roce 2021 nemělo uskutečnit. Mnoho evropských národních federací však na FEI naléhalo, aby své rozhodnutí přehodnotila. 
 
„Jsme rádi, že máme v Riesenbecku a v Hagenu k dispozici skvělá místa pro uspořádání mistrovství Evropy ve skocích a v drezuře. Těšíme se, až obdržíme konečné potvrzení od těchto dvou organizátorů,“ řekl prezident FEI Ingmar De Vos. 
 
„Tato mistrovství jsou skutečným příkladem toho, jak FEI, EEF, Německá jezdecká federace, dva organizátoři a všichni ostatní zúčastnění spolupracují, aby vyhověli přáním evropských národních federací a komunity sportovců na uspořádání mistrovství v příštím roce.“
 
Bohužel mistrovství Evropy ve všestrannosti v roce 2021 nebude. Neuskuteční se ani mistrovství Evropy v paradrezuře.
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto FEI/Dean Mouhtaropoulos



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE