reklama 11D

Parkurové Super Stars v Praze. O2 arena přivítá nejlepší z nejlepších

ikonka

Týden před startem galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs je jasné, kdo se od 18. do 21. listopadu představí v libeňské O2 areně. Přijedou olympijští šampioni i další medailisté. Z TOP10 světového žebříčku dorazí sedm jezdců.
11.11.2021 22:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


Pořadatelé světové parkurové série Global Champions odtajnili, kdo bude startovat ve dnech 18. až 21. listopadu v pražské O2 areně při GC Prague Playoffs.

Oficiální seznam jezdců obsahuje řadou parkurových superhvězd, které nastoupí nejen do sobotní Super Grand Prix LGCT, ale také do Super Cupu GCL, v němž jako členové šestnácti týmů budou bojovat o celkovou dotaci šest milionů eur. Do vyřazovacích bojů nastoupí s čistým štítem, výhodu budou mít pouze čtyři nejlepší celky, které si díky umístění na předních příčkách vysloužily přímý postup do pátečního semifinále, zatímco dvanáct zbývajících družstev bude muset projít sítem čtvrtfinále. Z něj čtyři nepostoupí dál.

Všechny týmy mohou do pražského Playoffs vyslat až čtyři jezdce, přičemž v každém kole odstartují oproti kvalifikacím nikoliv dva, ale hned tři jezdci. Sestava účastníků je opravdu fenomenální. Mezi nahlášenými jsou např. Marlon Zanotelli, Maikel van der Vleuten, Pieter Devos, Gregory Wathelet, Laura Kraut, Ludger Beerbaum, Olivier a Nicola Philippaerts, Marcus Ehning, Edwina Tops-Alexander, Denis Lynch, Shane Breen nebo Jérôme Guéry. Jeden z favorizovaných celků obhajující loňské prvenství Shanghai Swans oznámil pouze trojici jezdců: Malin Baryard-Johnsson, Christiana Ahlmanna a Maxe Kuhnera, což znamená, že nebude mít možnost jezdce alternovat.

Global Champions dává prostor také mladým talentům a nejinak tomu bude i v Praze. Do kategorie jezdců do 25 let patří mj. domácí jezdkyně Anna Kellnerová, dále pak Micheal Pender, Jeanne Sadran, Micheal G Duffy, Zoe Osterhoff, Jodie Hall Mcateer, Emily Moffitt, Gilles Thomas, Mikea Kawai, Spencer Smith a Andrzej Oplatek. Ti všichni letos prokázali skvělou formu a také získali další cenné zkušenosti na celosvětové úrovni.

Celou sezonu jezdci usilovali o zisk prestižní zlaté vstupenky do Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, kam se podívá jen patnáct šťastlivců. V sobotu 20. listopadu od 20:00 hodin na ně čeká dvoukolová soutěž s překážkami vysokými 165 centimetrů. Niels Bruynseels (BEL), Olivier Robert (FRA), Peder Fredricson (SWE), Ben Maher (GBR), Scott Brash (GBR), Sameh El Dahan (GBR), Darragh Kenny (IRL), Sergio Alvarez Moya (SPA), John Whitaker (GBR), Daniel Deusser (GER), Harrie Smolders (NED), Malin Baryard-Johnsson (SWE), Bryan Balsiger (SUI), Spencer Smith (USA) a Henrik von Eckermann (SWE) si mezi sebou rozdělí pohádkovou dotaci jeden a čtvrt milionu eur. 

V hlavní kategorii CSI5*, která zahrnuje nejen soutěže GCL a LGCT, ale také tři rámcová klání, budou startovat reprezentanti Austrálie, Belgie, Brazílie, Francie, Irska, Japonska, Kataru, Kolumbie, Německa, Nizozemska, Norska, Polska, Rakouska, Spojených států amerických, Španělska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie. Z českých jezdců budou moci domácí fanoušci držet palce nejen Anně Kellnerové, ale také Alešovi Opatrnému, Kamilovi Papouškovi, Vladimíru Treterovi a Ondřejovi Zvárovi. Celkem je na soupisce jezdců přes šedesát jmen. Hojně obsazená bude i nižší soutěžní kategorie CSI2*, kde budou převažovat čeští reprezentanti. 

Návštěvníci pražské O2 areny se mohou těšit nejen na skvělé sportovní výkony, ale také poutavou světelnou show, elektrizující atmosférou a atraktivní doprovodný program pro rodiny s dětmi. Vstupenky jsou stále k dostání na všechny čtyři dny, a to nejen přes internet, ale i na místě. 

Foto: Kateřina Návojová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE