reklama 11B

Měl jsem fakt dobrou sezonu. Do Prahy se těším, říká Peder Fredricson

ikonka

V pražské O2 areně startoval Peder Fredricson při obou předchozích ročnících Prague Playoffs. V roce 2018 jako člen Prague Lions zaváhal na skoku s českou vlajkou, o rok později vyhrál v barvách Shanhai Swans. Letos tam pojede za Valkenswaard United.
08.11.2021 21:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 
Peder Fredricson má za sebou fenomenální sezonu. Vybojoval olympijské stříbro v soutěži jednotlivců a zlato se švédským týmem. Vyhrál také s družstvem Valkenwaard United základní část Global Champions League a mezi jednotlivci Longines Global Champons Tour se stal absolutním šampionem. 
 
Zbývá už jen korunovat vše triumfem při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. „Měl jsem fakt dobrou sezonu. S rokem 2021 jsem opravdu spokojen a jen tak ho nezapomenu,“ říká švédský jezdec, který má na Prahu skvělé i špatné vzpomínky. 
 
V roce 2018 byl totiž členem týmu Prague Lions, ale tehdy se mu nedařilo. Jeho kůň Hansson se zalekl překážky s českou vlajkou a Pražští lvi těsně nepostoupili do semifinále. O rok později se vrátil v dresu jiného celku – Shanghai Swans. Průběh Super Cupu GCL pro něj byl zcela odlišný, a nakonec se s kolegy Piusem Schwizerem a Danielem Deussererem radoval z vítězství. „Oba závody v Praze byly fantastické, byla to skvělá show. Samozřejmě jsem si užil rok, ve kterém jsme vyhráli jako tým,“ konstatuje.
 
I letos má velkou šanci úspěch v Praze zopakovat. Jeho současný tým Valkenswaard United totiž vyhrál základní část a určitě bude patřit mezi favority. „Ve Valkenswaard United máme dobrý tým, těším se tam s nimi. Samozřejmě budu závodit i v individuální soutěži Super Grand Prix. Které koně si s sebou vezmu do O2 areny, to ještě nevím. Určitě vyberu dva koně, kteří budou v nejlepší formě,“ dodal Peder Fredricson.
 
Foto a video: Radim Kaller
Redaktor: Josef Malinovský
 
 



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE