reklama 11C

Národní hřebčín poprvé zapřahal šestispřeží do saní. Vedl ho Nesvačil

ikonka

Sněhové nadělení posledních dní umožnilo zástupcům Národního hřebčína Kladruby nad Labem zapřáhnout své starokladrubáky do saní, a to dokonce i přímo na nádvoří hřebčína. Vůbec poprvé takto bylo zapřaženo šest koní.
09.02.2021 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Šestispřeží běloušů Generale Pastorela VII, Rudolfo Ecrasita II-34, Generalissimus Ruana III, Favory Risa XXXII, Sacramoso Aversa XI-5 a Generalissimus Roncha VI z Národního hřebčína Kladruby nad Labem provedl nejen po nádvoří, ale i okolní krajinou „Kladrubského Polabí“ Jiří Nesvačil junior v pondělí 8. února. 
 
„Moc si to užívám, jelikož zapřahání do saní v Kladrubech se nám poštěstí jednou za čas, konkrétně to nyní bylo po čtyřech letech,“ prozradil Jiří Nesvačil junior. „Vše probíhalo naprosto bez problémů, koně jsou zkušení, takže šlapali skvěle,“ dodal tento přední český vozataj reprezentující Národní hřebčín Kladruby. 
 
V historii hřebčína se stalo úplně poprvé, že bylo do saní zapřaženo celkem šest starokladrubských koní. V minulosti táhli saně maximálně čtyři koně. Tuto mimořádnou podívanou si tak nenechalo ujít hned několik redaktorů z celoplošných a regionálních médií, kteří byli do Kladrub pozváni.
 
Středisko služeb pro veřejnost a komunikaci NH Kladruby následně poskytlo několik fotografií prostřednictvím tiskového servisu i dalším médiím, jež neměla možnost aktuálně vyslat svého zástupce, a tak se jimi můžete nyní pokochat v připojené fotogalerii.
 
Do saní se v Národním hřebčíně zapřahá i v dalších dnech. Ostatně, sněhová nadílka by měla nějakou dobu vydržet. Kladrubami se tedy i nadále budou rozléhat rolničky namísto klapotu kopyt. 
 
Foto NH Kladruby (zdroj: tisková informace)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE