reklama 11D

Nová chlouba Slatiňan. Hala a kolbiště pro spřežení, skoky i jiné akce

ikonka

Národní hřebčín Kladruby se může pochlubit další velkou novinkou, která potěší nejen příznivce starokladrubských koní a spřežení. Ve Slatiňanech byla dokončena rekonstrukce jezdecké haly a vedle ní vyrostlo zcela nové kolbiště. Pojďte na prohlídku!
03.12.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

 
Příprava rekonstrukce jezdecké haly ve Slatiňanech trvala několik let. Vyšla zhruba na 30 milionů korun a dalších 10 milionů stálo zcela nové kolbiště o velikosti 100 x 50 metrů, které zabírá celkovou plochu 5000 čtverečních metrů.
 
Jelikož kolbiště vyrostlo na ploše, která se nacházela v mírném svahu, muselo být odtěženo 4500 kubíků zeminy. Povrch kolbiště je složen z písku a geotextilií a pod ním se nachází spodní zavlažovací systém. Samotná závlaha bude probíhat dešťovou vodou, která se bude hromadit v podzemní akumulační jímce o objemu 530 kubických metrů. Hloubka nádrže je čtyři metry a v průměru má čtrnáct metrů. Objem by tak měl vystačit i v případě, že by trvalo delší období bez deště.
 

PSALI JSME: Ve Slatiňanech vrcholí rekonstrukce haly. Roste tam i nové kolbiště

 
U kolbiště byla vybudována tribuna pro 500 diváků a navazuje na ni přístavba vnitřní tribuny, na níž se vejdou další tři stovky návštěvníků. Vnitřní rozměr jízdárny v hale zůstal stejný – tj. 55 x 22 metrů. Z původní haly však zůstaly v podstatě jen obvodové zdi. Zcela nová je střecha haly, opláštění, ale i zázemí pro diváky a zaměstnance. 
 
Veškeré prostory si můžete prohlédnout prostřednictvím připravené fotogalerie na webu Jezdci.cz, případně si můžete pustit komentovanou on-line prohlídku, kterou připravila internetová televize EquiTV.cz. Během ní se dozvíte řadu podrobností nejen z úst ředitele Národního hřebčína Kladruby, Jiřího Machchka, ale také od jeho náměstka pro investice Martina Laciny. Podívali jsme se s kamerou také do prostor, kam se běžný návštěvník nikdy nedostane.
 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE