reklama 11B

Mistr Evropy je Thieme, Fredricson má další medaili. Zvára třiadvacátý

ikonka

Evropský šampionát v parkurovém skákání, který se konal v německém Riesenbecku, nakonec ovládl Němec Andre Thieme, jenž předstihl ve finále Švýcara Martina Fuchse. Medaili má i švédský jezdec Peder Fredricson, Ondřej Zvára skončil třiadvacátý.
05.09.2021 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Mistrovství Evropy v parkurovém skákání již má i medailisty v kategorii jednotlivců. Na travnatém kolbišti v německém Riesenbecku se v nedělní finálové soutěži nejvíce dařilo německému jezdci Andre Thieme, který s klisnou DSP Chakaria v první části dvoukolové soutěže nechyboval a v druhé zapsal čtyři trestné body. Celkem nasbíral 6,84 bodů, což mu stačilo na celkové vítězství.
 

Psali jsme: Už teď je to pro mě úspěch. Cokoliv navíc bude bonus, říká Zvára o ME

 

O to se připravil chybou v každém kole finálového klání Švýcar Martin Fuchs, jenž po páteční soutěži s valachem Leone Jei vedl s pouhým 1,31 bodem. S 9,31 body však mohl být ještě rád za stříbro. Stačilo by, aby Švéd Peder Fredricson na valachovi Catch Me Not S k jedné chybě na závěrečném parkuru neinkasoval ještě bod za čas. V takovém případě by totiž bral stříbrnou medaili on, stejně jako tomu bylo při olympijských hrách v Tokiu. Tentokrát se tedy musel spokojit po zisku 9,46 bodů s bronzem.
 
Bez cenného kovu odjíždí z Riesenbecku Němec Christian Kukuk. Ten s hřebcem Mumbai absolvoval celé mistrovské klání s 9,93 body a ty jej zařadily na čtvrtý řádek konečné výsledkové listiny. Pátý pak byl belgický reprezentant Nicola Philippaerts na klisně Katanga v/h Dingeshof. 
 

Nepřehlédněte: Obrazem: Po druhém kole ME v Riesenbecku vede Fuchs. Druhý je Kukuk

 
Velmi pěkný závěr evropského šampionátu prožil český reprezentant Ondřej Zvára. V sedle Cento Lana dokázal poslední část závodu překonat s osmi trestnými body. V součtu jich měl 26,99 a umístil se na 23. místě, což pro něj znamenalo i dotaci 3.250 eur. K jeho výkonům se ještě podrobněji vrátíme po víkendu.
 
Foto: FEI / Christophe Taniere
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE