reklama 11A

Zvára si zaskáče ve finále mistrovství Evropy. Vydařená sobota při CSI

ikonka

Toto již nikdo nečekal. Český reprezentant Ondřej Zvára si s Cento Lanem nečekaně zaskáče i ve finále mistrovství Evropy v německém Riesenbecku, do kterého postupuje 25 nejlepších dvojic. Některé však již pokračovat v neděli nechtěly.
04.09.2021 20:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Ačkoliv po pátečním kole evropského šampionátu Ondřej Zvára s Cento Lanem skončil na 37. řádku výsledkové listiny, který na postup do nedělního finále nestačil, nakonec se v něm představí. Po odstoupení některých účastníků zbylo místo i na našeho reprezentanta. 
 
Bude se tak jednat o první finálovou účast české dvojice v rámci kontinentálního či světového mistrovství v seniorské kategorii, tedy alespoň v novodobé historii. Zvára bude nastupovat do nedělní dvoukolové soutěže s výškou překážek 160 centimetrů jako první. Začátek je naplánován na 14:00, druhé kolo bude pokračovat od 16:00 hodin.
 

Nepřehlédněte: Už teď je to pro mě úspěch. Cokoliv navíc bude bonus, říká Zvára o ME

 
Ondřejovi Zvárovi se dařilo i v sobotní stopětapadesátce v rámci CSI3*. V sedle Quimera M dokončil s pouhým jedním trestným bodem za překročení časového limitu a umístil se osmnáctý. Vítězem se stal po napínavém rozeskakování sedmnácti účastníků Němec Dawid Will s valachem Quentucky Jolly. Jako jediný zkrácený parkur dokončil za méně než 40 sekund. 
 
V soutěži CSI2* do 145 centimetrů předvedl čistou jízdu Vladimír Tretera na klisně Glierite. Čas 72,37 jej zařadil na pěknou 17. pozici z 86 startujících. 
 
Foto: Tomáš Holcbecher
Zdroj foto: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE