reklama 11B

Aleš Opatrný: Gentlemen je prodaný. Forewer má teď po olympiádě volno

ikonka

Asi málokdo čekal, že z osmi nominovaných dvojic pro případný start na parkurovém mistrovství Evropy v německém Riesenbecku zůstanou jen tři. Proč na seznamu účastníků chybí např. Aleš Opatrný? Zeptali jsme se!
19.08.2021 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Dlouhodobě nejúspěšnější český parkurový jezdec Aleš Opatrný měl před olympijskými hrami k dispozici dva špičkové koně – svého Forewera a Gentlemena Van Het Veldhov, kterého mu půjčila rodina Vítkových, resp. V Team Prague, v jehož majetku byl donedávna.
 
Opatrný se nakonec rozhodl do Tokia odcestovat s Forewerem a jak jsme se nyní dozvěděli, Gentlemen změnil majitele. „Gentlemen je prodaný do Anglie. Už to bylo v plánu dříve. Měl jsem ho k dispozici o rok déle jen díky tomu, že se olympiáda odložila. Bylo to předem domluvené, že tato spolupráce bude do olympijských her. Ještě jednou moc rodině Vítkových děkuji za tuto možnost,“ uvedl Aleš Opatrný. S Marií Vítkovou, majitelkou společnosti V Team Prague, připravujeme v následujících dnech na Jezdci.cz rozhovor.
 

Psali jsme: Marie Vítková: Měli jsme na Gentlemena zájemce, ale půjčíme ho Alešovi

 
I z výše uvedeného důvodu byl Aleš Opatrný na nominační přihlášce pro mistrovství Evropy uveden pouze s Forewerem. Rozhodl se však mu dopřát ještě odpočinek po hlavním vrcholu sezony. „Bylo osm lidí v nominaci, tak jsem se rozhodl, že nepojedu. Forewer je v pořádku, ale toho cestování bylo teď opravdu hodně. Ani jsem nyní moc nesledoval aktuality a vím jen z doslechu, že nakonec jedou do Riesenbecku jen tři,“ říká.
 
„Forewer bude mít ještě nějakou chvilku volno, pak si skočí něco v Hořovicích nebo v Martinicích a v říjnu s ním chci ještě vyrazit do Itálie, ještě na venkovní kolbiště. Pokud bude možnost startovat s ním v O2 areně při Global Champions Prague Playoffs, tak bych toho určitě využil, ale jinak už žádný velký cíl pro zbytek sezony nemáme, ten hlavní cíl jsme si splnili a teď v klidu a pozvolna budeme pokračovat dál,“ dodal Aleš Opatrný.
 
Foto: Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE