reklama 11A

Skvělý začátek Zváry s Cento Lanem na mistrovství Evropy v Riesenbecku

ikonka

Naprosto skvělý výkon předvedl v zahajovací soutěži parkurového mistrovství Evropy v německém Riesenbecku Ondřej Zvára s Cento Lanem. Honební skákání zvládl dokončit čistě a v přepočtu dle tabulky C je s 2,99 body na 18. příčce. Tým ČR je jedenáctý.
01.09.2021 16:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Evropský šampionát v parkurovém skákání začal v Riesenbecku ve středu, kdy bylo na programu honební skákání. Jako první z českých jezdců do soutěže nastoupil Ondřej Zvára na Cento Lanovi a předvedl suverénní jízdu bez chyb na překážkách v čase 77,63 sekund. V přepočtu dle tabulky C má 2,99 trestného bodu, které jej řadí na 18. řádek průběžné výsledkové listiny.
 
Druhým českým želízkem v ohni byl Jan Štětina na Gylordovi. Po dvou chybách v kombinaci s časem 88,19 obdržel 8,27 bodů a je na 57. místě. Vladimír Tretera v sedle Gangstera chyboval jednou a časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 83,01, což znamenalo penalizaci 5,68 trestnými body. Ty znamenají aktuálně 37. příčku.
 
České družstvo má tedy 16,94 trestného bodu a je zatím jedenácté. Do vedení se dostali Švédové s 3,59 body, druhé je Německo s 4,77 body a třetí Švýcarsko. To nasbíralo pouhých 5,47 bodů. Následují Nizozemsko, Francie, Belgie, Irsko, Španělsko, Itálie a Dánsko, které má zhruba o půl bodu méně než Češi. Za nimi jsou ještě Britové, Norsko, Rakousko a poslední Turecko. 
 
Mezi jednotlivci vede s nulou na bodovém kontě Němec David Will na třináctiletém valachovi C Vier. Druhý je Peder Fredricson ze Švédska na patnáctiletém Catch Me Not S a třetí jeho krajan Douglas Lindelöw s jedenáctiletým Casquoa Blue. Švédové tak potvrzují svoji skvělou formu z olympijských her v Tokiu. 
 
V TOP10 jsou dále Francouz Olivier Robert s valachem Vivaldi de Meneaux, Švýcar Martin Fuchs s valachem Leone Jei, Frank Schuttert z Nizozemí na koni Lyonel D, Ital Piergiorgio Bucci na klisně Naiade d´Elsendam Z, španělský jezdec Eduardo Alvarez Aznar s valachem Legend, Nizozemec Marc Houtzager v sedle valacha Sterrehof´s Calimero a Němec Christian Kukuk na hřebci Mumbai. 
 
Foto: Tomáš Holcbecher
Zdroj foto: časopis Jezdectví
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE