reklama 11D

Hvězdy mistrovství Evropy. Do Riesenbecku dorazí i medailisté z Tokia

ikonka

Dva týdny před zahájením mistrovství Evropy v parkurovém skákání 2021, které hostí německý Riesenbeck od 1. do 5. září, pořadatelé oznámili seznam účastníků. Dorazit by mělo 76 jezdců a koní z 23 zemí kontinentu, vč. těch českých.
18.08.2021 15:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Mezi největší hvězdy bude patřit dvojnásobný medailista z olympijských her Peder Fredricson ze Švédska, který získal v Tokiu zlato v týmové soutěži a stříbro mezi jednotlivci. 
 
Další dvě super hvězdy dorazí ze Švýcarska: Zlatý olympijský medailista z roku 2012 Steve Guerdat a obhájce titulu z mistrovství Evropy 2019 v Rotterdamu Martin Fuchs. Ten však bohužel nebude moci bojovat o další zlato s valachem Clooneym, jenž se před pár dny těžce zranil ve výběhu.
 

Psali jsme: Hvězdný Clooney se vážně zranil. Parkurový svět sleduje jeho stav

 
Belgii budou reprezentovat bronzoví medailisté z Tokia – Pieter Devos a Jérome Guery. K nim se přidají dvojčata Nicola a Olivier Philippaertsovi a Jos Verloy, týmový zlatý a individuální bronzový medailista na mistrovství Evropy 2019.
 
V irském týmu je poprvé jezdec, který velmi dobře zná podmínky v Riesenbecku: Eoin McMahon, který je již mnoho let zaměstnancem stáje Ludgera Beerbauma. Spolu se svými kolegy Bertrandem Allenem a Michaelem Duffym si sympatický irský jezdec myslí, že má reálné šance na úspěch v týmové soutěži.
 
Hostitelský tým z Německa si může být jistý obrovskou podporou diváků. Reprezentovat jej bude mj. týmový olympijský vítěz i mistr světa a trojnásobný mistr Evropy v soutěži družstev Marcus Ehning. Celek s ním budou tvořit olympijští účastníci Maurice Tebbel, Andre Thieme a Christian Kukuk. Poslední jmenovaný také doufá ve výhodu domácího prostředí, jelikož jako zaměstnanec stáje Ludgera Beerbauma zná tamní stadion doslova jako své boty. Ve výběru reprezentačního trenéra Otto Beckera je také David Will, a to díky jeho velkým letošním úspěchům. 
 
Českou republiku bude reprezentovat tříčlenný tým tvořený Janem Štětinou s Gylordem, Vladimírem Treterou s Gangsterem v/h Noddevelt a Ondřejem Zvárou s Cento Lanem. Šéfkou ekipy bude stejně jako při olympijských hrách v Tokiu Markéta Šveňková.
 

Čtěte také: Na evropský šampionát do Riesenbecku míří Štětina, Tretera a Zvára

 

Šampionát začne ve středu 1. září, kdy se od 11:00 hodin uskuteční úvodní honební soutěž. Ve čtvrtek 2. září proběhne od 13:00 hodin první kolo družstev, které bude pokračovat v pátek od 13:00 hodin druhým kolem, po němž proběhne týmový medailový ceremoniál. V neděli 5. září se od 14:00 hodin uskuteční dvě finálová kola soutěže jednotlivců. Kromě soutěží mistrovství Evropy se každý den budou konat také skokové soutěže na dvou a tříhvězdičkové úrovni.
 
 

 

PROGRAM MISTROVSTVÍ EVROPY 2021 V RIESENBECKU

STŘETA 01/09/2021

11:00 EC – Speed & Handiness (Grass Stadium)
16:00 CSI3* – 1st Competition (Sand Arena)
 

ČTVRTEK 02/09/2021

09:00 CSI2* – 1st Competition (Sand Arena)
13:00 EC – Nations Cup – Part 1 (Grass Stadium)
17:30 CSI1* – 1st Competition (Sand Arena)
 

PÁTEK 03/09/2021

09:00 CSI1* – 2nd Competition (Sand Arena)
12:00 EC – Nations Cup – Part 2 - FINAL Teams (Grass Stadium)
16:30 CSI3* V2nd Competition (Sand Arena)
 

SOBOTA 04/09/2021

09:00 CSI1* – Final (Sand Arena)
13:00 CSI3* – Grand Prix of Riesenbeck (Grass Stadium)
17:00 CSI2* – 2nd Competition (Sand Arena)
 

NEDĚLE 05/09/2021

10:00 CSI2* - Grand Prix of Surenburg (Grass Stadium)
14:00 EC – FINAL Individuals – 1st Round (Grass Stadium)
16:00 EC – FINAL Individuals – 2nd Round (Grass Stadium)
 

 

 
 
Foto: FEI
Zdroj: tisková zpráva FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE