reklama 11B

Švýcarsko má zlato z ME v Riesenbecku. Fuchs dál vede mezi jednotlivci

ikonka

Zlato z mistrovství Evropy v parkurovém skákání si z Riesenbecku odvezou Švýcaři, kteří vedoucí pozici udrželi i po pátečním kole. Člen vítězného týmu Martin Fuchs vede kategorii jednotlivců s valachem Leone Jei. Ondřej Zvára skončil na 37. místě.
03.09.2021 17:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Z vítězství při evropském šampionátu v Riesenbecku se raduje parkurový tým Švýcarska. Elian Baumann s valachem Campari Z, Bryan Balsinger s klisnou Ak´s Courage, Martin Fuchs na valachovi Leone Jei a Steve Guerdat v sedle hřebce Albfuehren´s Maddox nasbírali v součtu pouze 9,47 bodů.
 
Méně jak jednu chybu na Švýcary ztráceli reprezentanti Německa. Zatímco Andre Thieme s klisnou DSP Chakaria a Marcus Ehning na Stargoldovi dokončili v pátek bez penalizace, chybu zaznamenal Christian Kukuk na hřebci Mumbai i David Will s valachem C Vier. I když se výsledek Kukuka škrtal, museli se po obdržení 12,77 bodů spokojit se stříbrem. 
 
O rozdíl více jak jedné chyby pak byli třetí Belgičasné – Pieter Devos na klisně Jade vd Bisschop, Jos Verooy s valachem Varoune, Olivier Philippaerts na hřebci Le Blue Diamnod v´t Ruytershof a Nicola Philippaerts s klisnou Katanghou v/h Dinseshof. Součet jejich penalizací byl 17,34. Na dalších příčkách skončily týmy Švédska, Irska, Francie, Španělska, Dánska, Velké Británie a Rakouska. Jedenáctí byli Nizozemci, dvanáctí Italové, třináctí Norové, čtrnáctí Turci a poslední Češi. 
 

Nepřehlédněte: Obrazem: Po druhém kole ME v Riesenbecku vede Fuchs. Druhý je Kukuk

 

Vedoucí pozici mezi jednotlivci si dál drží Martin Fuchs s Leone Jei, který má jen 1,31 bod. Švýcarský jezdec má jistě radost nejen z úspěchů v Riesenbecku, ale také z toho, že jeho dřívější stájová jednička Clooney se postupně zotavuje z těžkého zranění a již na klinice absolvoval první krátkou procházku. „Tento kůň mě nepřestává překvapovat svou silou,“ uvedl na sociálních sítích. 
 
Na dalších příčkách se již pořadí míchalo. Druhý je Němec Andre Thieme s klisnou DSP Chakarií (2,84 b.) a třetí Belgičan Pieter Devos na klisně Jade vd Bisschop (3,16 b.). 
 
Ondřej Zvára s Cento Lanem dovezl v pátek do cíle 12 trestných bodů. V součtu jich má 18,99, což znamená konečné 37. místo a nepostup do nedělního finále. Přesto se dá jeho start označit za velmi úspěšný, neboť první dva parkury dokončil v součtu s 6,99 body. 
 
Foto: Christophe Taniere / FEI
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE