reklama 11D

Filip Doležal: Jet na Evropu, to by již nebylo fér vůči mému koni

ikonka

Jedním z kvalifikovaných českých jezdců na parkurové mistrovství Evropy v německém Riesenbecku, je Filip Doležal. Stejně jako další čtyři reprezentanti se však rozhodl, že na tento šampionát nepojede. „Nebylo by to fér vůči mému koni,“ říká Doležal.
24.08.2021 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A
 
Na nominační listině pro mistrovství Evropy v německém Riesenbecku bylo osm českých dvojic. Nakonec zbyly pouze tři. Na šampionát vyrazí tým tvořený Janem Štětinou s Gylordem, Vladimírem Treterou s Gangster v/h Noddevelt a Ondřejem Zvárou s Cento Lanem. 
 
Mezi potenciální účastníky patřil i Filip Doležal s desetiletým valachem Coup de Coeur GP Madame Z. „Kvalifikaci jsem si splnil až na poslední chvíli ve Varšavě, což bylo asi měsíc a půl před šampionátem. Byla by to pro nás taková hurá akce bez plánu – máme kvalifikaci, můžeme jet. Ale to jsem nechtěl. Nebylo by to fér vůči mému koni,“ konstatuje.
 
„Letos jsem s ním šel už čtyři poháry národů, z toho tři šel moc pěkně. Naskákáno toho tedy má letos docela dost. Tříhvězdový Pohár národů je jedna věc, ale Evropa je náročnosti úplně někde jinde. Proto jsem se rozhodl do Riesenbecku nejet, i když jsem původně na nominačním listu figuroval,“ zdůvodnil Doležal. „Jedním z rozhodujících faktorů bylo i to, že při mistrovství Evropy se bude skákat na trávě, na které já už dva roky neskákal,“ doplnil jezdec. 
 

Nepřehédněte: Aleš Opatrný: Gentlemen je prodaný. Forewer má teď po olympiádě volno

 
„S valachem Coup de Coeur GP Madame Z bych letos chtěl skočit ještě něco jednoduššího. Plánuji nějaké dvou až tříhvězdové závody v Itálii nebo v Belgii, možná jedny či dvoje závody tady v Čechách – Hořovice nebo Martinice – to bývají takové dobré závody na uvolnění,“ prozrazuje plán pro nadcházející týdny a měsíce. 
 
Částečně již však má představu i pro příští rok. „Určitě bych se rád ze začátku zúčastnil dalších závodů v rámci EEF Poháru národů, který by se opět měl konat. Když to půjde dobře, tak bychom se rádi dostali i na nějaké ty pětihvězdičkové závody. To ale bude záležet, v jaké kondici bude kůň,“ dodává Filip Doležal.
 
Foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE