reklama 11C

Už teď je to pro mě úspěch. Cokoliv navíc bude bonus, říká Zvára o ME

ikonka

Ondřej Zvára s Cento Lanem předvádí při parkurovém mistrovství Evropy skvělé výkony. Po dvou parkurech je na 21. místě a pokud si v pátek nepohorší o více jak čtyři příčky, postoupí do nedělního finále. O aktuální dojmy se podělil v rozhovoru.
03.09.2021 12:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B

 
V německém Risenbecku proběhly ve středu a ve čtvrtek první dvě části mistrovství Evropy v parkurovém skákání. Z Čechů se nejvíce daří Ondřejovi Zvárovy, který je aktuálně s 6,99 body na 21. příčce. S průběhem šampionátu je tak samozřejmě nad míru spokojen.
 
„Zatím všechno jde bez problémů. Do dějiště mistrovství Evropy jsme dorazili už v pondělí ráno. První den jsem koně jen lehce pojezdil. Nechtěl jsem přijet v úterý až v den vet checku, kdy byl rovnou i warm up. Takto si mohli zvyknout na okolí a na stáje. Zázemí je tu naprosto skvělé, je tu čtyři sta nových pevných boxů a jediné špatné slovo nemohu říct ani na závodiště. Já má trávu moc rád a tady je skvěle připravená. Když jsme skákali při tréninku, tak jsem s nadsázkou říkal, že by tu nebyly potřeba ani ozuby,“ konstatuje Ondřej Zvára při rozhovoru pro EquiTV.cz.
 

Psali jsme: Druhý start v Riesenbecku vyšel nejlépe Zvárovi. Štětina nedokončil

 

„To, že jsme první kolo absolvovali jen s 2,99 body, je samozřejmě bezva. Už se mi povedlo první kolo zvládnout čistě i při jiných šampionátech, ale nikdy ne v takových časech. Ta tráva je opravdu bezvadná. Rozhodl jsem se hodně riskovat a cválat dopředu. To se nám docela daří a risk nám zatím vychází,“ hodnotí jezdec.
 
„V druhém kole jsme bohužel měli šlápnutí do vody. S tím se Cento občas potýká. Tak jak je hodně pozorný na samotných skocích, tak po těch letech vodu už tolik nerespektuje. Pro mě byla ta voda hůř postavení tím, že byla z distance a nemohl jsem se do toho opřít v tom cvalu. Tak jsem musel doufat, že ji doskočí. Bohužel pustil pravou přední o trochu dřív,“ pokračuje. 
 

Čtěte také: Skvělý začátek Zváry s Cento Lanem na mistrovství Evropy v Riesenbecku

 
„Holt to tak dopadlo, mohlo to být ještě veselejší, ale i tak jsem nad míru spokojen. Vše, co bude nyní navíc, je pro mě bonus, který beru všemi deseti. Cíl pro mě byl, abych se dostal do třetího kola. Už teď je to pro mě krásný úspěch. Když se povede cokoliv navíc, budu za to nesmírně vděčný,“ dodává Ondřej Zvára v telefonickém rozhovoru pro EquiTV.cz krátce před začátkem páteční soutěže. Ta startuje ve 13:00 hodin.
 
Foto: Tomáš Holcbecher
Zdroj foto: časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE