reklama 11C

Ingmar De Vos bude prezidentem FEI třetí období. Nemá protikandidáta

ikonka

Prezident Mezinárodní jezdecké federace Ingmar De Vos bude znovu zvolen na třetí a zároveň poslední čtyřleté funkční období. Do listopadových voleb při Valném shromáždění FEI v Kapském Městě nebude mít protikandidáta.
04.05.2022 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Valné shromáždění FEI se letos uskuteční 13. listopadu v Kapském Městě v Jihoafrické republice. Očekává se, že během něj bude opětovně zvolen do funkce prezidenta této světové organizace zastřešující jezdecký sport znovu Ingmar De Vos.
 
„Od chvíle, kdy jsem byl zvolen prezidentem FEI, jsem měl štěstí a jsem nesmírně vděčný, že mě v mé práci podporuje mnoho národních federací, přátelé a zaměstnanci ústředí FEI a projevují neochvějné odhodlání pokračovat v rozvoji našeho sportu a organizace,“ řekl Ingmar De Vos v tiskové zprávě, kterou publikovala Mezinárodní jezdecká federace na svých internetových stránkách.
 
„Zůstat relevantní jako sport, další rozšiřování naší fanouškovské základny přilákáním nových a mladých sportovců a udržení našeho místa v olympijském a paralympijském hnutí zůstávají našimi prioritami do budoucna a toho všeho dosáhneme pouze tehdy, budeme-li pokračovat ve spolupráci na dosažení těchto společných cílů,“ konstatoval osmapadesátiletý belgický rodák, který nastoupil do funkce prezidenta FEI v roce 2014 poté, co v prvním kole hlasování získal na Valném shromáždění FEI v Baku drtivou většinu 98 ze 131 možných hlasů. O čtyři roky později na Valném shromáždění FEI v Manamě obhájil Ingmar De Vos funkci bez protikandidáta a těšil se z jednomyslné podpory pro druhé funkční období. Podobný scénář se očekává i letos.
 

Psali jsme: V Lausanne se diskutovalo o programu pro olympijské hry v Paříži 2024

 
Během svého předsednictví De Vos dohlížel na změny olympijského a paralympijského formátu a také na zásadním přepracování pravidel a předpisů FEI, které upravují disciplínu vytrvalost. Ve svém druhém mandátu provedl FEI pandemií Covid-19 a propuknutím koňského herpesviru EHV-1, které vyústilo v šestitýdenní kompletní odstávku mezinárodního jezdeckého sportu. Podílel se na organizačním růstu FEI, zejména na nedávném vytvoření International Grooms Association.
 
Ingmar De Vos je již třináctým prezidentem FEI od jejího založení v roce 1921. Stal se prvním mužem v čele organizace po 28 letech, kdy tuto funkci zastávaly ženy. Během své kariéry De Vos získal uznání za své dovednosti sportovního administrátora a zastánce genderové rovnosti. De Vos je teprve čtvrtým prezidentem FEI, který byl zvolen členem Mezinárodního olympijského výboru, tuto funkci zastává od září 2017 a v současné době je členem komisí Mezinárodního olympijského výboru pro právní záležitosti, ženy ve sportu a koordinačních komisí v Los Angeles 2028. V minulosti také působil jako člen digitální a technologické komise MOV.
 
V březnu 2017 se stal mezinárodním šampionem OSN v oblasti rovnosti žen a mužů (IGC) a připojil se k síti vedoucích pracovníků. Ta sdružuje ženy a muže s rozhodovací pravomocí, kteří jsou odhodlaní prolomit genderové bariéry a učinit z genderové rovnosti fungující realitu ve sférách jejich vlivu. V současné době je členem Rady Asociace mezinárodních letních olympijských federací (ASOIF) a Globální asociace mezinárodních sportovních federací (GAISF). Je také členem výkonných výborů Světové antidopingové agentury (WADA) a SportAccord.
 

Čtěte také: Ošetřovatelé koní mají mezinárodní asociaci. Formálně ji uznala FEI

 
Ingmar De Vos se narodil 5. srpna 1963. Vystudoval politologii a mezinárodní a evropské právo a svou kariéru zahájil jako poradce belgického Senátu. Do Belgické jezdecké federace nastoupil jako výkonný ředitel v roce 1990 a v letech 1997 až 2011 zastával další roli generálního tajemníka. Během svého působení v Belgické národní federaci byl Ingmar De Vos vedoucím mise pro belgický tým na všech šesti Světových jezdeckých hrách FEI™ v letech 1990 až 2010 a na třech olympijských hrách – v Sydney 2000, v Aténách 2004 a v Pekingu 2008. Byl spoluzakladatelem Evropské jezdecké federace (EEF) v roce 2010 a byl také jejím generálním sekretářem od roku 2010 do roku 2011, kdy vstoupil do FEI. Po třech letech ve funkci generálního tajemníka FEI byl Ingmar De Vos v prosinci 2014 zvolen prezidentem FEI.
 
Mezinárodní jezdecká federace oznámí kandidáty na zástupce sportovců 9. května. Zbývající pozice, do nichž mají proběhnout volby během Valného shromáždění FEI 2022, budou oznámeny v červnu po zasedání Nominační komise. 
 
Zdroj: tisková informace FEI
Foto: FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE