reklama 11D

V Kalifornii se dál šíří nákaza herpesvirem EHV-1. Dva koně utraceni

ikonka

Nákaza herpesvirem EHV-1 v kalifornských jezdeckých centrech se dál šíří. Zástupci společnosti West Palms Event Management ve středu 23. února oznámili, že již druhý kůň musel být utracen. Nové případy také hlásí Desert International Horse Park.
24.02.2022 09:55  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Zástupci West Palms Event Management informovali, že v dějišti závodů LA February Horse Show, které se konají v Los Angeles Equestrian Center v Burbanku, musel být utracen již druhý kůň v souvislosti s aktuální nákazou herpesvirem EHV-1. „Majitelům a trenérům tohoto koně posíláme upřímnou soustrast,“ uvedli.
 
„Tento kůň nevykazoval žádné příznaky až do včerejšího pozdního odpoledne, kdy se u něj projevily neurologické problémy. Příznaky měl tak vážné, že bylo rozhodnuto o jeho utracení. Laboratorní výsledky budou trvat několik dní, než budeme mít přesvědčivou odpověď, co se stalo,“ konstatovali ve středu.
 

Psali jsme: V kalifornském Thermalu se šíří EHV-1. Jeden kůň musel být utracen

 
Nové případy se objevily také v Desert International Horse Parku. „Máme další tři pozitivně testované koně na EHV-1. Jeden z těchto koní byl testován poprvé poté, co u něj byla zjištěna zvýšená teplota. Další dva pozitivní případy jsou u koní, kteří byli dříve testováni s negativním výsledkem,“ informují.
 
„Znovu jsme otestovali šest dříve hlášených pozitivních případů. Jeden z nich byl testován negativně a bude u něj naplánován další test za týden. Všichni tří původní případy v našem areálu jsou nyní s negativním výsledkem. Ve čtvrtek bude testováno dalších pět koní, u nichž se projevila horečka,“ informují představitelé tohoto jezdeckého centra v kalifornském Thermalu. Právě na tomto místě musel být taktéž minulý pátek jeden z koní s neurologickými příznaky utracen. 
 
Zdroj: West Palms Event Management a Desert International Horse Park
Ilustrační foto: Kateřina Návojová
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE