reklama 11D

FEI ruší všechny mezinárodní jezdecké závody v Rusku a Bělorusku

ikonka

Výkonný výbor FEI jednomyslně odsoudil invazi ruských vojenských sil na Ukrajinu a dohodl se na důsledcích pro jezdecký sport v Rusku a Bělorusku. "Hluboce nás znepokojuje situace Ukrajinců a celé jezdecké komunity," řekl prezident FEI Ingmar De Vos.
28.02.2022 21:41  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12B
V souladu s prohlášením MOV ze dne 25. února 2022, který naléhal na mezinárodní sportovní federace, aby přemístily nebo zrušily své sportovní akce, Výkonný výbor FEI vyzval generálního sekretáře FEI, aby odstranil všechny mezinárodní jezdecké závody v Rusku a Bělorusku z kalendáře FEI pro rok 2022 v souladu s články 112.3 Všeobecných pravidel FEI a 28.2 Stanov FEI.
 
Kromě zrušení všech závodů v Rusku a Bělorusku Výkonný výbor FEI také jednomyslně souhlasil se zmrazením všech vzdělávacích aktivit a s jejich přemístěním tam, kde to bude možné. To zahrnuje také FEI kurzy pro funkcionáře, které se mají konat v Rusku a Bělorusku v roce 2022.
 
Výkonný Výbor dále požádal, aby FEI zvážila usnesení pro mimořádné situace, které by řešilo dnešní doporučení Mezinárodního olympijského výboru zakázat účast při závodech všech ruských a běloruských sportovců a funkcionářů. FEI bude nadále sledovat situaci a přijatá rozhodnutí budou sdělena v následujících dnech.
 
Během zasedání Výkonný výbor také schválil přidělení Fondu solidarity FEI částku ve výši jednoho milionu švýcarských franků pro jezdeckou komunitu na Ukrajině. FEI úzce spolupracuje s ukrajinskou federací a sousedními zeměmi za účelem usnadnění a koordinace logistické podpory i finanční pomoci.
 
Prezident FEI a předseda FEI Solidarity Committee Ingmar De Vos je v současné době v úzkém kontaktu s Národní federací Ukrajiny a jezdeckou komunitou. „Hluboce nás znepokojuje situace všech Ukrajinců a celé jezdecké komunity na Ukrajině,“ řekl prezident FEI. „Jejich bezpečnost je naší prioritou a úzce spolupracujeme s našimi klíčovými kontakty na Ukrajině a v sousedních zemích, abychom hledali řešení jejich nejnaléhavějších potřeb."
 
"Sport je síť, která se opírá a prosperuje z týmového ducha a důležitých přátelství, jejichž prostřednictvím můžeme nabídnout podporu a změnu k lepšímu pro lidi na Ukrajině v těchto náročných časech,“ dodal prezident FEI Ingmar De Vos. 
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE