reklama 11C

Halu vybudovali ze silážní jámy, sedlovny z mléčnic, popisuje Zourková

ikonka

Od května 2019 si svého sportovního partnera Fénixe ustájila drezurní jezdkyně Barbora Zourková v Nových Hvězdlicích ve Stáji Time Out. Za největší výhodu zde považuje skvělou péči a úžasnou partu lidí. Majitelkou areálu je Yvona Nováčková.
16.12.2020 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

V květnu loňského roku jste se s koněm přestěhovala do Nových Hvězdlic. Proč jste si vybrala právě Stáj Time Out?
 
Hlavním důvodem odchodu z minulé stáje byla změna majitele areálu a již nevyhovující podmínky pro sportovní koně. Nebo alespoň ne takové, jaké bych si já představovala. Navíc mám novou stáj jen dvacet minut autem z domu. Své koně zde má i moje trenérka Markéta Vášová. Další výhody jsou úžasná parta lidí, krásné terény a výběhy s trávou, která koním v létě sahá až po břicha.
 
Můžete popsat zázemí areálu?
 
Stáj Time Out se nachází v areálu bývalého zemědělského družstva. Byla předělána z původního kravína, takže je krásně prostorná. Nachází se v ní devatenáct velkých boxů, z toho čtrnáct má navíc i dveře s okny, koně se tedy mohou dívat celý den ven. Ve stáji se dále nachází přípravna krmiv a mycí box. V druhém bývalém kravíně, který navazuje na stáj, je sklad sena a pilin. Součástí areálu je velká venkovní jízdárna s vynikajícím povrchem. I přes její atypický tvar se na ni bez problému vejde velký drezurní obdélník. Vedle jízdárny se nachází krytá hala, ta byla vybudována z bývalé silážní jámy. Jak už jsem napsala dříve, máme zde obrovské travnaté výběhy. Nesmím ale také zapomenout zmínit perfektní zázemí pro jezdce. Dvě velké sedlovny a šatna jsou předělány z mléčnic. V prostorné klubovně se všichni majitelé koní a jezdci rádi setkávají.
 

ČTĚTE TAKÉ: Zourková: Nucená jezdecká pauza nás sblížila. Pracovali jsme ze země

 

Konají se zde i nějaké akce?
 
Tuším, že majitelka měla původně záměr nějaké akce pořádat, ale nyní se zde nic nekoná. Za což jsem ovšem ráda, protože je stáj spíše rodinná a to mi moc vyhovuje.
 
Jaké jsou zde vyjížďky do okolí?
 
Naprosto úžasné. Sice musíme jít po opuštění areálu kousek po silnici, ale koním provoz nečiní problém. Krásné a dlouhé vyjížďky si užíváme v nedalekém lese nebo na přilehlých polích. Terén je hodně rozmanitý, takže se zde dobře buduje fyzická kondice koní a rozhodně je to výborné i pro jejich psychiku.
 
Kolik zde trávíte času?
 
Když jedu pouze za Fénixem, tak přibližně tři až čtyři hodiny denně. Během celého roku se však snažíme areál s ostatními jezdci, majitelkou stáje a její dcerou Barborou Nováčkovou dále udržovat a zvelebovat, takže zde po společné domluvě trávíme i celé dny o víkendech. Vzhledem k nynějším opatřením, to ale bohužel není možné v tak velké míře.
 
To je hezké, takže se dá říct, že zde fungujete po vzoru původních oddílů a areál zvelebujete společně?
 
Ano, každý, kdo může, se snaží přiložit ruku k dílu. Chceme majitelce co nejvíce pomoci, protože si velmi ceníme péče o naše koně. Všichni, kdo se o ně každodenně starají, je berou jako vlastní, a to je v dnešní době nedocenitelná věc.
 
Foto archiv Barbory Zourkové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE