reklama 11A

Natalia Tarabini: Vlastní areál je výhoda. Dříve tu byly zámecké stáje

ikonka

V Praze 9 Kolodějích se nachází rodinný jezdecký areál. Ve stájích aktuálně žije sedm velkých koní a čtyři poníci, mezi nimi také sportovní svěřenci mladé jezdkyně všestrannosti Natalie Tarabini. Majitelkou objektu je její maminka Darina Tarabini.
14.12.2020 06:31  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Se svými koňmi sídlíte ve stájích v Praze 9 Kolodějích. Vnímáte vlastní areál jako výhodu?
 
Rozhodně ano. Nemusím nikam jezdit přes celou Prahu, než se za svými čtyřnohými miláčky dostanu.
 
Máte zde i jiné koně než vlastní? Kolik je zde koní celkem?
 
Je zde celkem sedm velkých koní a čtyři poníci. Pouze jeden shetlandský pony není náš, ale ten už je u nás přes deset let, takže ho jako vlastního bereme.
 
Můžete prozradit něco o historii tohoto místa?
 
Dříve tu stály zámecké stáje, ale rodiče se sem nastěhovali, když už tady koně nebyli. První kůň byl welsh part bred jménem Pat.
 
Čím vším váš areál disponuje?
 
Náš areál má dvě jízdárny, jednu pro malé děti, takzvanou školičku. Další část areálu je na obecním pozemku, kde je vybudována písková jízdárna se skokovým materiálem, kruhovka a výběhy.
 

ČTĚTE TAKÉ: Balounová: Sídlím na Farmě Hrnčíř. Chov koní zde sahá až do roku 1940

 

Plánujete nějaké změny či rekonstrukce?
 
Plány by byly, ale investor není. Samozřejmě bychom rádi do budoucna vystavěli halu, abychom mohli s koňmi přes zimu pracovat přímo u nás a nemuseli cestovat do areálů, kde je hala k dispozici. Naštěstí mám možnost přes zimu jezdit na SCM, což mi situaci dost ulehčuje.
 
Nabízíte nějaké služby pro veřejnost?
 
Ano, nabízíme. O víkendu k nám chodí jezdit zákazníci - buď na vyjíždku, nebo na jízdárnu. Záleží na tom, co spíše preferují. V týdnu nám sem chodí školička na dvě hodiny. Během toho udělají práci kolem koní, a pak jdou jezdit. Ustájení jsme tu dříve nabízeli, ale rodiče už nechtějí.
 
Jaké jsou zde možnosti skrz přípravu koní na všestrannost?
 
Po skokové a drezurní stránce máme dobré možnosti vzhledem k tomu, že máme skokový materiál i drezůrní obdélník. Bohužel terény tu máme spíše po rovině než do kopce.
 
Předpokládam, že ve stáji jste denně - jak vypadá váš běžný den u koní?
 
To je velice odlišné, záleží, jestli je škola nebo ne. Pokud se máme bavit o víkendech, tak vstanu a s holkami, které k nám chodí do klubu, dáme koně do výběhu, pak se staráme o práci kolem koní, a poté jdu jezdit. Koním dává seno a jádro vždycky taťka. Pokud je pracovní den,  tak pokaždé, co přijdu ze školy, hodím tašku do pokoje, převléknu se a jdu rychle jezdit, abych všechno stihla ještě za světla. Když jsou tréninky tak, buď do školy nechodím, nebo odejdu dřív.
 
Přemýšlela jste také o tom, že byste v budoucnu vyjela na zkušenou do zahraničí?
 
Strašně ráda bych jela buď do Německa nebo do Itálie. Brácha v sedmnácti letech jel na měsíc pracovat s koňmi do Německa, mě to však táhne spíše k té Itálii. Měla jsem v plánu tam jet tento rok v zimě, bohužel jsme však kvůli pandemii nevěděli, jak se bude situace vyvíjet. Takže si radši počkám až se vše uklidní a doufám, že příští rok budu moct jet.
 
Jaké máte další plány na příští sezonu?
 
Budu mít do sezony na všestrannost dva mladé koně. S pětiletým valachem mám v plánu začínat na stupni ZK, a poté bych ráda startovala v soutěži naděje. S čtyřletým valachem je v plánu pouze stupeň ZK. S pětiletou kobylou se budu věnovat pouze parkuru, konkrétně KMK, jelikož všestrannost nebyla disciplína pro ni. A s desetiletým valachem chci odstartovat příští sezonu lépe než tuto a zúčastnit se mistrovství České republiky.
 
Foto archiv Natalie Tarabini



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE