reklama 11B

Global Champions na Azurovém pobřeží. S Prague Lions bude i Kellnerová

ikonka

Niels Bruynseels, Pieter Devos a Anna Kellnerová budou reprezentovat tým Prague Lions při pátém kole Global Champions League, které se uskuteční na Azurovém pobřeží u Saint Tropez. Na Francouzskou riviéru míří i celá řada dalších jezdeckých hvězd.
18.05.2022 12:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Dějištěm pátého mítinku série Global Champions je Ramatuelle, Saint-Tropez. Půvabný areál přivítá opět skvělou sestavu parkurových hvězd, mezi nimiž nechybí například světová jednička a šampion LGCT z roku 2021 Peder Fredricson ze Švédska.
 
Právě po loňském vítězství v LGCT Grand Prix St. Tropez se Fredricson kvalifikoval do Super Grand Prix v Praze a o totéž se bude snažit i letos. Velkým konkurentem mu bude jeho krajan a vítěz zmíněné Super Grand Prix 2021 v Praze Henrik von Eckermann, ale také další přední světoví jezdci jako jsou Laura Kraut, Maikel van der Vleuten, Simon Delestre či Harrie Smolders.
 
Lídr tabulky jezdců Longines Global Champions Tour jednotlivců 2022 Ludger Beerbaum bude sledovat tuto etapu z domova, aby zjistil, zda teprve čtyřiadvacetiletý belgický jezdec Gilles Thomas dokáže zaútočit na jeho pozici a stáhnout devítibodovou ztrátu. Aktuálně je čtvrtý za třetím Irem Michaelem Duffym a druhou Katrin Eckermann z Německa. Do čela má šanci se dostat i sedmý Pieter Devos nebo osmý Christian Kukuk. Ti měli při předešlých kolech výbornou formu, takže v této klíčové fázi mají o co hrát.
 
Tento týden budou přítomni i tři předchozí vítězové LGCT Grand Prix v Saint Tropez – Jessica Springsteen, Ben Maher a Christian Ahlmann. Z dalších hvězdných jmen nelze opomenout Malin Baryard-Johnsson, Scotta Brashe, Harryho Charlese, Kevina Stauta, Spencera Smitha, Nielse Bruynseelse, Edwinu Tops-Alexander, Bertrama Allena, Edwarda Levyho, Pietera Clemense, Evelinu Tovek, Oliviera Roberta, Rogera-Yves Bosta, Jeroma Gueryho a Athinu Onassis, která je současně hostitelkou tohoto kola prestižní parkurové série, jehož oficiální název je Longines Athina Onassis Horse Show. Tým Prague Lions bude zastupovat vedle již zmíněných belgických jezdců Pietra Devose a Nielse Bruynselse i česká reprezentantka Anna Kellnerová.
 

Psali jsme: Grand Prix v Madridu měla málem dva vítěze. Thijssen byla nejlepší

 
Sofistikované letovisko se nachází v těsné blízkosti slavné pláže Pampelonne s tyrkysovou vodou ve stejnojmenné zátoce u obce Ramatuelle na Azurovém pobřeží. Připraveno je tam skvělé zázemí nejen pro jezdce, hosty a diváky, ale především pro koně. Těch pořadatelé očekávají téměř dvě stovky z dvaceti zemí a nachystali pro ně příjemné ustájení ve stínu stromů přilehlého lesu. Účastnici mohou využít bohatých služeb vybudované shopping village i místních barů a chybět ani nebude tradiční after party ve stylu Saint Tropez. 
 
První kolo Global Champions League se jede ve čtvrtek od 17:15 hodin, druhé pak v sobotu od 14:15 hodin. Sobotní část GCL odvysílá živě s českým komentářem stanice Nova Sport 2 a Voyo.cz. V 17:45 celý mítink vyvrcholí Longines Global Champions Tour Grand Prix Saint Tropez a vysílat ji bude pro změnu televizní kanál Eurosport. Přenos začne již v 17:25 hodin. Po této soutěži se dovíme jméno pátého držitele zlaté vstupenky do Super Grand Prix 2022. Ta se odehraje v sobotu 19. listopadu při galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Další podrobnosti jsou na webech www.pragueplayoffs.com a www.gcglobalchampions.com, kde je též možné sledovat všechny soutěže prostřednictvím live streamu GCTV.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE