reklama 11B

Vydařený start Prague Lions v Madridu. Jsou třetí, Devos byl nejlepší

ikonka

Parkurový tým Prague Lions předvedl v Madridu jeden z nejvydařenějších výsledků letošní sezony. V úvodní části dvoukolové soutěže Global Champions League vybojoval dílčí třetí příčku, z níž budou jeho zástupci nastupovat do sobotního vyvrcholení.
13.05.2022 22:15  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
Stejně jako při prvním mítinku Global Champions League 2022 v katarském Dauhá, i v Madridu zahájili Pražští lvi průběžnou třetí příčkou. Do čtvrtého závodu sezony nastoupili letos poprvé Španěl Sergio Alvarez Moya se čtrnáctiletým Alamem a velkou premiéru v této sérii prožil Američan Brian Moggre v sedle třináctiletého MTM Vivre le Reve. 
 
Tento mladý nadějný jezdec potvrdil, že přestože mu je teprve dvacet jedna let, tak má zkušeností na rozdávání a patří mezi největší světové talenty. Parkur s výškou překážek 155 centimetrů překonal bez jediného trestného bodu, a navíc ve velmi slušném čase 77,68 sekundy. V individuálním hodnocení mu to stačilo na šesté místo. 
 
Ještě o více jak dvě vteřiny rychlejší byl Sergio Alvarez Moya na Alamovi. Jemu časomíra v cíli ukázala hodnotu 75,53. Bohužel jedna chyba hned na prvním skoku znamenala čtyři trestné body. Jako tým však mohli být oba jezdci spokojeni, neboť postupují z bronzové příčky. Kdyby za tým nastoupil Pieter Devos, tak by Prague Lions vedli, neboť tento belgický jezdec na klisně Mom´s Isaura v hodnocení jednotlivců stejný parkur překonal ze všech nejlépe. Do cíle dojel bez penalizace v čase 72,86 sekundy. 
 
Nulu na bodovém kontě mají jen dva celky. Tím prvním je Berlin Eagles zastoupený Christianem Kukukem na dvanáctiletém Checkerovi a Philipp Weishaupt na taktéž dvanáctiletém valachovi jménem Coby. Jen o sekundu a půl pomalejší byli po sečtení časů reprezentanti Rome Gladiators. Pieter Clemens s Crescendem MB Z a Fernando Martinez Sommer na valachovi Cor Bakkerovi také ani jednou nechybovali, a pokračují tak z druhé pozice.
 
„Abych byl upřímný, když jsem si dnes procházel kurz, myslel jsem si, že je to pro první den dost těžké. Čekal jsem tak, že budu mít pár chyb. Po prvních dvou skocích to vypadalo docela snadně a já byl trochu překvapený, ale po soutěži mohu konstatovat, že můžeme být opravdu velmi spokojeni s našimi výkony, že máme dvě čisté jízdy. Nakonec totiž pouze dva týmy ani jednou nechybovaly, takže to byl rozhodně dobrý začátek víkendu,“ poznamenal dlouholetý člen Berlin Eagles Christian Kukuk. „Oba koně skákali dobře, cítili se svěží, a tak na sestavě týmu zítra nic měnit nebudeme,“ doplnil v pátek po soutěži Philipp Weishaupt.
 

Psali jsme: Prague Lions byli v Mexiku devátí a devátí jsou i po třech kolech GCL

 
Vedle Pražských lvů mají čtyři trestné body ještě čtvrtí London Knights a pátí Cannes Stars. O chybu více zaznamenali St Tropez Pirates, Miami Celtics, New York Empire, Stockholm Hearts a ještě desátí Hamburg Giants. Je tak jasné, že každé zaváhání ve vrcholné části soutěže bude znamenat míchání pořadím. 
 
Druhé kolo GCL se jede v sobotu od 15:55 hodin a vysílat jej budou s českým komentářem stanice Nova Sport 1 a Voyo.cz. Soutěž bude tradičně kvalifikací pro následnou Grand Prix. Její start je naplánován na 18:30. Tu živě nabídne pro změnu Eurosport, na Nově bude odvysílán záznam. Průběh celého mítinku samozřejmě nabízí prostřednictvím on-line přenosu GCTV.
 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE