reklama 11C

Equinews: Prague Lions na Miami jedenáctí. Všestrannost v Přeštěnicích

ikonka

Prestižní parkurové série Global Champions League a Longines Global Champions Tour pokračovaly druhými koly na Miami Beach. Tým Prague Lions obsadil jedenácté místo. – V Přeštěnicích se konaly velikonoční závody ve všestrannosti. Více v Equinews.
20.04.2022 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také například Televize Seznam, Stream.cz a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Jedenácté místo pro Prague Lions v Miami. Eckermann vyhrála Grand Prix

Letos podruhé závodili nejlepší parkuroví jezdci a koně světa o body do seriálů Global Champions. Dějištěm mítinku, který se konal od 14. do 16. dubna, byla mezi jezdci i diváky oblíbená pláž v americkém Miami. 
 
V ligovém klání týmů se v této sezoně poprvé představila Anna Kellnerová. První čtvrteční kolo na překážkách do 155 centimetrů absolvovala s klisnou Catch Me If You Can a do cíle dovezla osm trestných bodů.
 
Druhým jezdcem v tandemu Prague Lions byl belgický reprezentant Pieter Devos v sedle čtrnáctileté hnědky Claire Z, který překonal náročný kurz stavitele Uliana Vezzaniho s jednou chybou. 
 
Když se pak rozhodovalo, kteří jezdci nastoupí o dva dny později k druhému kolu, byl Belgičan jistou volbou. Jenže napodruhé mu jízda s Claire nevyšla a dvojice zapsala hned tři shození.
 
Annu Kellnerovou vystřídal v sobotní části dlouholetý člen Pražských lvů Niels Bruynseels. Startoval s třináctiletých valachem Delux van T&L a na překážkách s ním jednou chyboval. Navíc nestihl stanovený čas a na konto týmu přidal pět trestných bodů. 
 
Prague Lions skončili v druhém díle seriálu na jedenáctém místě s konečným výsledkem devětadvacet trestných bodů. Výbornou formu si naopak na Floridu dovezli zástupci družstva Berlin Eagles. Německý jezdec Ludger Beerbaum sedlal bělku Milu a ani v jednom kole nezaváhal. Dvě nuly zapsal i jeho krajan Christian Kukuk na hřebci jménem Mumbai, a protože žádný jiný celek nebyl po dvou kolech čistý, mohli se Berlínští orli radovat z triumfu v druhém závodě Global Champions League. 
 
Druzí dojeli členové Madrid In Motion. Žhavým adeptům na vítězství nepřálo štěstí až v samém závěru soutěže. Po prvním kole patřili k bezchybným celkům a bronzový medailista z Tokia Maikel van der Vleuten zopakoval s Beauvillem bezchybný výkon i v kole druhém. Jeho kolega Španěl Eduardo Alvarez Aznar ale s ryzákem Bentleyem de Sury druhou nulu nezapsal. Udělal jedinou chybu, která posunula jeho tým na druhou příčku. Stupně vítězů doplnili jezdci Rome Gladiators. Výborně se předvedla Francouzka Nina Mallevaey, která překonala oba ligové parkury bez chyb. V obou případech to bylo s valachem Chacco Kidem.
 
Jedno shození měla na kontě Belgičanka Zoe Conter s běloušem Dawa de Greenbay Z. K tomu se přičetla chyba irského jezdce Shanea Breena z první jízdy a celkový součet dal osm trestných bodů. Stejné skóre měla i další tři družstva, ale Římským gladiátorům nahrával do karet lepší součet dosažených časů. V čele bodování jsou po dvou kolech Berlin Eagles. Pražští lvi jsou na deváté příčce.
 
Dalším vrcholem mítinku v Miami byla Grand Prix bodovaná do série jednotlivců. O vítězi rozhodovalo rozeskakování šesti dvojic. Hned několik z nich předvedlo bezchybnou jízdu i v rozhodující části. Jedním z nich byl Němec Tobias Meyer na holandském valachovi Greatest Boy, který projel cílem v čase 39,40 sekundy a skončil tak těsně pod stupni vítězů. Třetí místo bral Belgičan Gilles Thomas s hnědkou Lunou van het Dennehof. Jeho jízda byla o skoro tři a půl sekundy rychlejší.
 
O další tři desetiny sekundy dokázal stlačit výsledný čas irský reprezentant Shane Sweetnam na běloušovi Alejandrovi. To však stále nebyl nejlepší dosažený čas. Ten zapsala překvapivá vítězka Katrin Eckermann. Němka v sedle klisny jménem Cala Mandia riskovala, což se jí vyplatilo. Ira Sweetnama porazila o více než sekundu.
 
 

Šárka Votavová se po čistém krosu v Přeštěnicích radovala z výhry

Za slunečného, ale velmi chladného počasí vyvrcholily v Přeštěnicích první domácí závody ve všestrannosti sezony 2022. Vrcholem velikonočního víkendu byla soutěž CNC2*, které se zúčastnily tři dvojice. Dvě dokončily závěrečný kros čistě.
 
Michal Špalek s Cornelií 2 sice začal dvouhvězdovou soutěž v Přeštěnicích nejslabší drezurou ohodnocenou 46,02 body, ale sobotní parkur zvládl jako jediný bez penalizace a posunul se na průběžnou druhou příčku. Na té se však v neděli po krosu neudržel, neboť inkasoval 11,2 bodů za čas a celkové skóre 57,22 jej odsunulo zpět na bronzovou pozici.
 
Naopak Radce Synkové s A Cruyffem nevyšel zcela parkur. V něm nasbírala po třech chybách dvanáct trestných bodů. V kombinaci s výsledkem z drezury jich měla 52,91, ale při terénní jízdě k nim už žádné další nepřidala. Díky tomu se umístila druhá.
 
Na prvenství jí ale scházelo téměř deset bodů. Konečné skóre 42,66 znamenalo triumf pro Šárku Votavovou v sedle Zyla. Ta se ujala vedení už po úvodní zkoušce, v níž si zapsala 34,66 bodů. Na parkuru sice obdržela penalizaci osmi bodů za dvě chyby, ale kros měla čistý. Namísto oslav vítězství však kvůli rodinným povinnostem musela krátce po soutěži z Přeštěnic odjet, a tak se slavnostní vyhlášení uskutečnilo v její nepřítomnosti.
 
Druhou nejvyšší soutěž kategorie CNC1* ovládl v Přeštěnicích Marek Pokorný s Hennessy 3. Na stupně vítězů jej doprovodily druhá Anna Havlová a třetí Diana Dittrichová.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko GCL



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE