reklama 11C

Dění v týdnu: Premiéra CDI v Olomouci i pokračování Global Champions

ikonka

V týdnu od 16. do 22. května čeká příznivce jezdectví pestrá paleta akcí. V Olomouci proběhne premiéra mezinárodních drezurních závodů CDI. Čeští jezdci vyrazí do zahraničí na parkury a voltiž. V St. Tropez bude pokračovat seriál Global Champions.
17.05.2022 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Olomoucké závodiště v Lazcích je už řadu let dějištěm parkurových závodů Světového poháru. Od letošní sezony tam budou hostit také drezurní mítink CDI. Ten je rovněž zařazen do série World Cupu. Připraveny budou úlohy nejen pro seniory, ale i pro jezdce do 25 let, juniory a děti na velkých koních i ponících. Zkrátka nepřijdou ani mladí koně, pro něž je připravena runda CDIYH. Závodit se začne od pátku 20. května. Vrcholem budou nedělní soutěže.
 
V Martinicích se bude konat parkurová Grand Prix. Mítink je také třídenní, první kurzy vyrostou na martinickém kolbišti už v pátek. Vrcholem bude nedělní soutěž stupně T*, podle níž je celá akce pojmenovaná. Zapomenout nesmíme ani na start letošního ročníku Kritéria mladých koní. První skokové kolo proběhne ve středu 18. května v Písku. Domácí kalendář čítá více než dvacítku oficiální závodů i hobby akcí. 
 
V rámci Zlaté podkovy se měly konat závody ve všestrannosti ve Vrchovanech. Toto kolo bylo ovšem zrušeno. Proběhnout by tak měly pouze soutěže spřežení, které jsou netradičně pořádány na Slovensku v Dunajském Klátovu.
 
Češi zamíří opět i do zahraničí. Na CSI v Kronenbergu bude startovat Anna Held, řada tuzemských jezdců pak pojede do Bratislavy, kde se koná CSIO3*. To je součástí EEF Nations Cup série a na soupiskách najdeme Vladimíra Treteru, Alenu Machovou, Filipa Doležala, Kateřinu Tomanovou nebo Kamila Papouška. 
 
V jihofrancouzském St. Tropez – Ramatuelle bude pokračovat Global Champions. V pátém kole prestižního skokového seriálu uvidíme české barvy. V řadách Prague Lions se objeví Anna Kellnerová.
 
Na své si v tomto víkendu přijdou i fanoušci voltiže. V Kaposvaru proběhne CVI, kde se představí juniorská skupina i dvojice z Drásova. Nahlášena je řada jednotlivců včetně dlouhodobě úspěšné Terezy Czyžové z TJ Slovan Frenštát či seniorského reprezentanta Jana Habloviče z Tlumačova.
 
Ilustrační foto: Stefano Grasso / oficiální fotobanka GC



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE