reklama 11B

Prague Lions byli v Mexiku devátí a devátí jsou i po třech kolech GCL

ikonka

O čtyři příčky si v sobotu polepšili členové týmu Prague Lions v druhé části soutěže Global Champions League v Mexico City, jež byla třetím kolem této série. Anna Kellnerová startovala s Catch Me If You Can OLD jen v rámci kvalifikace do Grand Prix.
01.05.2022 00:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V Mexico City vyvrcholila v sobotu 30. dubna dvoukolová soutěž Global Champions League. Do druhé části tentokrát nenastoupila v týmových barvách Anna Kellnerová, která přenechala místo kolegovi Nielsovi Bruynseelsovi a s klisnou Catch Me If You Can OLD se zúčastnila soutěže pouze v rámci individuálního hodnocení. To bylo důležité především v rámci kvalifikace do následující Grand Prix jednotlivců.
 
„Dnešní parkur byl hodně technický a vysoký. Docela jsem byla překvapená, kolik čistých jízd bylo přede mnou. Vůbec mi to nepřišlo, že čisté jízdy budou přicházet tak často. Já jsem bohužel udělala chybu na áčku ve trojskoku, kde jsem nezpomalila dostatečně tělem a přišla trošičku rychleji. Ale na to, jak to byl technický parkur, tak se Catchie moc snažila a myslím, že to odskákala, jak jen mohla,“ zhodnotila svoji jízdu Anna Kellnerová v rozhovoru pro EquiRadio. Kromě čtyř bodů za jednu chybu inkasovala ještě další dva za překročení času, a nakonec skončila osmatřicátá, což na postup do Grand Prix Mexico City Longines Global Champions Tour nestačilo. 
 
Do hlavní soutěže se díky velmi pěkným výkonům probojovali její kolegové z družstva Prague Lions. Niels Bruynseels v sedle třináctiletého valacha Delux Van T & L dokončil s nulou na bodovém kontě. Pieter Devos sice podobně jako Kellnerová jednou chyboval, ale časový limit na čtrnáctileté klisně Claire Z stihl. Čtyři body mu tak k dalšímu pokračování do Velké ceny stačily. „Niels s Deluxem odskákali opravdu skvěle. Na to, že Delux tak velké závody na trávě ještě nikdy neabsolvoval, tak skákal fenomenálně. – Pieter chyboval na oxerem s číslem devět, na který se najíždělo z docela zrádného oblouku v distanci. Ten nájezd nebyl jednoduchý, buď se jelo na krátkých devět cvalových skoků, nebo osm. Pieter měl v plánu jet na osm, ale pak to měl trochu víc z dálky, než myslel, že to bude. Z toho přišla ta chyba,“ popsala ještě v průběhu soutěže Anna Kellnerová ve vysílání EquiRadia. Přesto byla přesvědčena, že Pražští lvi se posunou v pořadí vzhůru, což se také stalo. Nakonec se umístili devátí. 
 
Před i za Prague Lions se zařadily celky, které z pátečního prvního kola postupovaly s nulou na bodovém kontě mezi čtveřicí nejlepších. Jezdci New York Empire se však museli spokojit s desátým řádkem výsledkové listiny poté, co Spencer Smith s klisnou Quibelle dojel s osmi body a Denis Lynch na valachovi Brooklyn Heigts přidal další čtyři. Součet časů měli 161,92, tedy téměř přesně o půl sekundy více než Prague Lions. 
 
Podobný osud čekal zástupce Shanghai Swans. Ti dokonce po prvním kole vedli, a tak nastupovali v sobotu až jako poslední. Jenže Christian Ahlmann na hřebci Solid Gold Z dvakrát chyboval a Katrin Eckermann s Calou Mandií přidala na úplný závěr ještě jednu chybu. Ve prospěch Šanghajských labutí hovořil součet časů 158,72, jenž je zařadil na osmou pozici. Kdyby však byl o dvě desetiny menší, dělil by se tento tým o sedmé místo s Madrid in Motion, jelikož by měli nejen stejné bodové skóre, ale i zcela totožný součet časů. 
 

Psali jsme: Devos i Kellnerová v úvodu mexické GCL jednou chybovali. Vedou Swans

 
Osm trestných bodů znamenalo umístění na čtvrtém až šestém místě pro družstva Berlin Eagles, Valkenswaar United a Miami Celtics. Z třetí příčky se radovali Cannes Stars, a to díky dvěma čistým jízdám Johnny Palse s valachem Charley a Jense Baackmanna na hřebci Nomanee. Nebýt páteční chyby Jense Baackmanna s klisnou Caprice, čas by hvězdám z Cannes stačil na druhý stupínek. Takto jej obsadili bezchybní St Tropez Pirates zastoupení Michalem Penderem na valachovi HHS Calais a Danielem Deusserem, jenž startoval na klisně Killer Queen VDM. Od prvenství je dělily dvě sekundy a 32 setin. Hamburg Giants totiž taktéž nezatížili bodové konto ani jedním bodem, ale po sečtení časů Barta Blese s Kriskras DV a Jura Vrielinga na Fiumicino van de Kalevallei vyšlo rovných 161 sekund. Pár týmů sice bylo rychlejších, ale ty měly pro změnu několik chyb. 
 
Hamburg Giants si tak v Mexico City připsali za výhru 30 bodů a po třech kolech Global Champions League jich mají 68, což je stejně, jako v případě Berlin Eagles. Zaujímají tak dvě nejvyšší pozice v tabulce s průběžným pořadím této série. Třetí jsou s 61 body Madrid in Motion, následují St Tropez Pirates, Stockholm Hearts, Shanghai Swans, Rome Gladiators, London Knights, Prague Lions a do top 10 se vešli ještě Miami Celtics. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE