reklama 11A

Fanoušci se na olympiádu do Tokia nedostanou. Jezdci.cz tam však budou

ikonka

Olympijské a paralympijské hry v Tokiu proběhnou nakonec bez možnosti účasti zahraničních fanoušků. Pořadatelé o tom dle očekávání rozhodli kvůli obavám ze šíření koronaviru Covid-19. Redakce Jezdci.cz by však měla mít na místě svého zástupce.
20.03.2021 19:00  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
V sobotu 20. března se potvrdilo to, co bylo již delší dobu očekáváno. Olympijské hry v Tokiu proběhnou od 23. července do 8. srpna bez účasti zahraničních fanoušků, stejně jako paralympijské hry plánované od 24. srpna do 5. září. 
 
„Zahraniční fanoušci, kteří už mají vstupenky zakoupené, dostanou peníze zpět. Podle výkonného ředitele organizačního výboru Tošira Muta se bude refundace týkat zhruba 600.000 olympijských a 30.000 paralympijských vstupenek,“ uvedla ČTK.
 
„Je to nešťastné,“ řekla novinářům po jednání guvernérka Tokia Juriko Koikeová. Vyloučení zahraničních návštěvníků ale bylo podle ní nevyhnutelné, prioritou pro uspořádání úspěšných her je zdraví sportovců i japonského obyvatelstva.
 

PSALI JSME: Jiří Kejval: Dění v jezdectví sleduji prostřednictvím dcery neustále

 

„Rozhodně to ale neznamená, že by v hledištích nebyli žádní fanoušci. A ani to, že by tam nebyli žádní Češi. V Japonsku jich žije dost, těch by se to netýkalo,“ řekl v nedávném exkluzivním rozhovoru pro Jezdci.cz předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.
 
ČTK dále upozornila, že podle agentury Kjódó se nejspíš olympijské hry budou muset obejít i bez pomoci zahraničních dobrovolníků. Organizační výbor se údajně přiklání k tomu, aby jejich přítomnost rovněž zakázal, definitivní rozhodnutí ale ještě nepadlo.
 
Omezení se naštěstí netýká zahraničních médií, a tak pro české fanoušky jezdectví je jistě dobrou zprávou, že akreditaci má v tuto chvíli zajištěnou i redakce Jezdci.cz. 
 
„Samozřejmě i podmínky pro novináře jsou velmi přísné, ale pevně věříme, že vše dobře dopadne a budeme moci našim čtenářům nabídnout nejaktuálnější informace o účasti českých jezdců a koní přímo z místa dění,“ uvedl Josef Malinovský, jednatel společnosti EQUINET s.r.o., která je provozovatelem webu Jezdci.cz. 
 
Foto: poskytl Český olympijský výbor



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE