reklama 11C

Global Champions League bude novou érou jezdectví

Se zcela novým formátem týmové soutěže přišel pořadatel Global Champions Tour. Nese název Global Champions League a slibuje skvělou podívanou při všech kolech série. Složení družstev bylo již oznámeno, podrobnosti najdete v tiskové zprávě.
30.03.2016 21:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ve středu 30. března bylo oznámeno 12 týmů pro inaugurační Global Champions League. Nejlepší světoví jezdci se spojí v nové Lize založené na soutěži družstev. Zahájení ligy se uskuteční již 10. dubna v Miami Beach v USA.  Poprvé v historii jezdeckého sportu budou družstva spojovat jezdce z různých zemí
 
Seznam sportovců, kteří se zúčastní, obsahuje i jména jako Scott Brash, Kent Farrington, Bertram Allen, Rolf-Göran Bengtsson, John Whitaker, Marco Kutscher, Edwina Tops-Alexander, Ben Maher, Georgina Bloomberg, Lauren Hough, Maikel van der Vleuten, Sheikh Ali Al Thani, Olivier Philippaerts, Alvaro de Miranda, Roger-Yves Bost, Jessica Springsteen, Rodrigo Pessoa, Laura Kraut, Harrie Smolders a Gregory Wathelet.
Nový, inovativní formát zahajuje v olympijském roce a povede k fascinujícím taktickým bitvám a divokému soupeření. Pro fanoušky to bude velkolepý zážitek, který se navíc odehraje na 15 úžasných místech světa
 
Družstva budou tvořena maximálně 5 jezdci. V každém družstvu smí být maximálně dva jezdci z Top 30 světového žebříčku. Soutěžit se bude na překážkách 150 a 155 cm vysokých. Alespoň jeden člen týmu musí být do 25 let. Pro mladé jezdce to bude skvělá zkušenost, budou mít možnost trénovat a závodit po boku těch nejlepších světových jezdců. 
 
Jezdci budou společně v týmech bojovat o 7,5 milionů EUR. Rozhodnutí o složení týmů bude velice důležité. Manažeři se budou postavit týmy tak, aby maximalizovali nejlepší výsledky v každém kole během celé sezony. 
 
Všechny týmy začnou v prvním kole a jejich společné skóre a čas rozhodnou, zda postoupí do kola druhého. Osm nejlepších týmů postoupí dále. V druhém kole budou startovat nejdříve první jezdci, pak druzí atd..  Napětí a drama se tak bude zvyšovat. 
 
Nový koncept bude nejen vytvářet více příležitostí a možností pro jezdce, ale zlepší způsob, jak mohou fanoušci prožívat a zažívat jezdecký sport a ztotožnit se s novým formátem týmové soutěže. Fanoušci budou moci sledovat svůj tým a oblíbené jezdce a koně v televizi, on-line a živě na závodech.  
 
Důležitá budou rozhodnutí manažerů, kteří by měli být mistry taktiky a odhadnout, který kůň se bude nejlépe hodit na který povrch a kolbiště, na skákání za denního světla či umělého osvětlení. 
 
Družstva byla jmenována po tom, co byly oznámeny lokace Tour a celý kalendář. Každý tým má vlastní identitu a speciálně vytvořené logo. 
 
Miami Glory
Scott Brash
Kent Farrington
Georgina Bloomberg
Kimberly Prince
Jessica Mendoza (U25)
 
Antwerp Diamonds
Harrie Smolders
Audrey Coulter (U25)
Katharina Offel
Marc Houtzager
Jos Verlooy (U25)
 
Madrid In Motion
Alvaro de Miranda
Athina Onassis de Miranda
Marta Ortega Perez
Pedro Veniss
Gonzalo Anon Suarez (U25)
 
Shanghai Swans
Edwina Tops-Alexander
Ben Maher
Jessica Springsteen (U25)
Janne Friederike Meyer
Alexandra Thornton (U25)
 
Cannes Stars
Roger-Yves Bost
Marco Kutscher
Roosje Brouwer
Kevin Jochems (U25)
 
Monaco Aces
Maikel van der Vleuten
Leopold van Asten
Daniel Bluman
Schuyler Riley
Lisa Nooren (U25)
 
Paris Jets
Rolf-Göran Bengtsson
Gregory Wathelet
Olivier Philippaerts (U25)
Nicola Philippaerts (U25)
Titouan Schumacher (U25)
 
Cascais Charms
Quentin Judge
David Will
Pilar Cordon Muro
Andreas Kreuzer
Philip Houston (U25)
 
Valkenswaard United
Bertram Allen (U25)
John Whitaker
Eduardo Menezes
Alberto Zorzi
Emily Moffitt (U25)
 
Rome Gladiators
Laura Kraut
Laura Renwick
Marlon Zanotelli
Jack Hardin Towell
Emma Heise (U25)
 
Vienna Eagles
Lauren Hough
Rodrigo Pessoa
Paris Sellon (U25)
Danielle Goldstein
Emanuel Andrade (U25)
 
Doha Fursan Qatar
Sheikh Ali Al Thani
Bassem Hassan Mohammed
Ali Al Rumaihi
Faleh Alajami
Hamad Al Attiyah (U25)
 
Zakladatelé GCL Jan Tops a Frank McCourt odhadují, že nová soutěž družstev změní jezdecký sport a posune ho dál, ku prospěchu fanoušků, sponzorů, médií a všech zúčastněných stran. 
 
Zdroj: www.golobachampionsleague.com



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE