reklama 11D

Poslední soutěž římského kola LGCT vyhrál Deleveau

Pro skvělé vítězství si v neděli 13. září dojel v závěrečné soutěži Longines Global Champions Tour v Římě francouzský jezdec Patrice Deleveau na koni Lacrimoso 3 HDC. Porazil dva domácí jezdce, Lorenza de Lucu a Emanuela Gaudiana.
14.09.2015 10:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Nedělní stopadesátku vyhrál při LGCT v Římě Patrice Deleveau. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Klasická soutěž s překážkami do 150 cm z dílny Uliana Vezzaniho uzavřela římské kolo prestižní série Longines Global Champions Tour na nádherném Stadio dei Marmi. Startovní listina obsahovala 51 jmen. Třináct jezdců pokořilo poslední výzvu bez zaváhání a postoupili do rozeskakování.
 
Bassem Hassan Mohamed (QAT) a Piergiorgio Bucci (ITA) v rozeskakování dvakrát chybovali, po jednou shození zaznamenali Marco Kutscher (GER), Christina Liebherr (SUI), Carlos Lopez (COL) a Edwina Tops-Alexander (AUS). 
 
Osmička jezdců v rozhodující části nechybovala a ke slovu přišel tedy čas. Hodnotu 39,71 zaznamenal Mexičan Alberto Michán Halbinger s Carusso LS La Silla, kterému se dařilo i v sobotní Grand Prix. Její vítěz Rolf-Göran Bengtsson na Clarimo ASK došel sedmý. Šestá příčka připadla dvojici Doda de Miranda (BRA) a AD Living The Dream, pátý skončil Simon Delestre z Francie s Chesallem
 
Za 37,23 sekund překonala kurz Němka Meredith Michaels-Beerbaum na Fibonacci 17 a bylo z toho čtvrté místo. Trojice nejlepších jezdců stlačila čas dosažený v rozeskakování pod 37 sekund. Domácí jezdec Emanuele Gaudiano s Casparem došel v čase 36,50. O téměř sekundu rychlejší, přesněji o 80 setin, byl další z Italů Lorenzo de Luca se Silvestras. Vítězem se stal Francouz Patrice Deleveau na Lacrimoso 3 HDC, který protnul cílovou čáru s čistým kontem a časem 35,46.
 
Předposlední kolo LGCT se koná od 17. do 20. září ve Vídni. Poté je na programu poslední zastávka v Doha, kde se rozhodne o vítězi celé série, kterou momentálně vede Scott Brash. Ten dokázal vyhrát už v předchozích dvou letech, a bude tedy obhajovat titul. Brash je navíc momentálně dle žebříčku FEI nejlepším jezdcem světa, což potvrdil historicky prvním ziskem Grand Slamu v Calgary, psali jsme - viz články níže.
 
Více informací najdete na webu LGCT
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE