reklama 11B

LGCT se v Paříži odstěhuje z centra kvůli fotbalu

Pořadatel Longines Global Champions Tour už v lednové tiskové zprávě avizoval, že série premiérově zavítá v roce 2016 do Mexico City. Nyní oznámil, že pařížské kolo bude mít přechodně nové místo konání… Více se dočtete v článku.
11.02.2016 15:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Atraktivní místo pod Eifelovkou musí LGCT v roce 2016 opustit kvůli ME ve fotbalu, za rok se tam vrátí. Foto: LGCT / Sefano Grasso

Desáté kolo letošní série Longines Global Champions Tour a Longines Global Champions League v Paříži se bude odehrávat na novém překrásném místě. Odpočet do začátku celé série se krátí a pořadatel túry oznámil, že La Plaine de Jeux de Bagatelle v Bouloňském lesíku se letos stane místem konání pařížského kola. 
 
Prestižní pařížské kolo, které se jede od 1. do 3. července, nás nechá nahlédnout do formy nejlepší jezdců a koní světa před olympiádou v Riu.  Do ikonického parku v Bouloňském lese zamíří na 250 koní z celého světa. Předpokládá se, že aréna bude mít minimálně 90 x 50 metrů a povrch bude odpovídat špičkovým parkurovým standardům
 
Park bude místem závodů pouze v roce 2016, o rok později se přesune zpět na tradiční místo přímo pod Eiffelovou věží. Letos musí koně ustoupit fotbalu, ve stejném termínu totiž v centru Paříže na Champs de Mars vyroste UEFA Fan zóna při evropském fotbalovém šampionátu.
 
Celkově čítá Longines Global Chapions Tour patnáct kol a startuje na Floridě v Miami v dubnu. Následuje zbrusu nové místo – Mexico City. Naopak se letos nebude konat závod LGCT v Londýně, kam se vrátí až v roce 2017.
 
Dalšími destinacemi prestižní série jsou Řím, Dauha, Madrid, Hamburg, Shanghai, Antverpy a Vídeň, zapomenout nesmíme na tradičně oblíbený Valkenswaard, Chantilly, Monako, Cannes a Cascais-Estoril.
 
Kapacita arény v Paříži bude přibližně 4000 diváků. V kombinaci s místy na stání se předpokládá dvojnásobná návštěvnost. Celou túru bude provázet první ročník unikátní týmové soutěže Global Champions League. Diváci budou mít možnost vidět své idoly závodit ve zcela novém formátu soutěže. Poprvé budou jezdci z různých zemí závodit společně proti jiným družstvům
 
Podrobnosti k seriálu i jednotlivým kolům najdete TADY
 
Zdroj: web LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE