reklama 11B

Global Champions Tour se rozroste o Mexico City

Série Longines Global Champions Tour se v roce 2016 rozroste o závody konané v Mexico City. Túra zahájí již podruhé na Miami Beach, odkud se přesune právě do hlavního města středoamerického Mexika. Série tak stále více expanduje do světa.
08.01.2016 10:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Vítězka LGCT 2015 Luciana Diniz. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Mexico City se připojí k pořádání Longines Global Champions Tour, včetně nové Global Champions League (týmová soutěž). Stane se tak součástí patnácti závodů, které obsahuje kalendář LGCT na rok 2016.
 
Je tedy vidět v kalendáři 2016, že túra expanduje napříč Amerikou, kdy se k dynamicky rozvíjejícím strategickým místům přidává také Mexico City. V roce 2016 se uskuteční celkem patnáct mítinků po celém světě, včetně Miami Beach, Šanghaje, Monaka či Dauhá.
 
Nová soutěž Global Champions League se bude konat při každém z kol. Olympijští i světoví šampioni budou závodit ve zcela jedinečném formátu vždy v pátek v týmech složených z rozdílných národností. Top jezdci předpokládají, že nový formát soutěže vlije čerstvou krev do žil fanouškům, rivalita, taktika a spolupráce světových jezdců zvýší zájem diváků. GCL také avizovala maximální důraz na wellfare koní
 
Týmy v nové soutěži budou bojovat o výhry v celkové hodnotě 7,5 milionu EUR, včetně bonusu, který se přidává při finálovém kole v Dauhá.
 
Jan Tops – ředitel LGCT začátkem sezony 2016 řekl: „Je velmi vzrušující být u toho, když můžeme Mexico City přivítat mezi nejlepšími světovými destinacemi. Budeme nadále investovat, abychom přivedli tento sport k co nejširšímu zájmu diváků, aby se zapojilo ještě více měst po celém světě, a tak se parkury přiblížily co nejvíce lidem, kteří budou mít možnost vidět nejlepší jezdce světa v akci.“
 
Sezona 2016 očekává opět účast nejlepších jezdců světa, jako jsou světová jednička a dvojnásobný LGCT šampion Scott Brash (GBR), úřadující vítězka LGCT Luciana Diniz (POR), čtyřnásobný olympijský medailista Ludger Beerbaum (GER), bývalý mistr Evropy Rolf-Göran Bengtsson (SWE) nebo dvojnásobná šampionka LGCT Edwina-Tops Alexander (AUS). 
 
V roce 2016 se pojede celkem patnáct závodů, detaily o tom, zda letos bude LGCT v Paříži nebo v Londýně budou upřesněny brzy. Dvojice nejlepších koní a jezdců světa budou závodit před zraky více než milionu fanoušků, kteří LGCT sledují. Zajištěno je ještě lepší televizní pokrytí, než v roce předchozím.
 

KALENDÁŘ LGCT 2016

Podruhé v řadě zahajuje sérii první kolo v Miami Beach ve dnech 7. – 9. dubna. Poté se túra přesouvá na jih, do nově zařazeného Mexica City, kde se bude skákat o týden později. 
 
Evropské město diamantů Antverpy hostí závody ve dnech 20. – 23. dubna. Asijské kolo v Šanghaji bylo přidáno do seriálu v roce 2014 a letos je termín stanoven 29. dubna až 1. května. Poté se LGCT vrací do Evropy, konkrétně do Hamburgu (4. – 7. května). O dva týdny později zavítá do Madridu, dále se přesune do Chantilly.
 
Ve dnech 9. – 11. června přijde na řadu Cannes a deváté kolo se jede poslední červnový víkend v Monaku. V červenci se bude konat mítink buď v Paříži, nebo Londýně, o čemž bude brzy rozhodnuto. Co se jisté, že jezdci zavítají 7. – 9. července do portugalského Estorilu. Poté je na řadě Valkenswaard, jehož termín připadá na 4. – 7. srpna.
 
Do konce túry budou zbývat pouze tři zastavení: Řím (9. – 11. září), o týden později Vídeň a nakonec tradiční finálová destinace v katarském Dauhá.
 
Zdroj: web LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE