reklama 11C

Římské kolo LGCT pro Bengtssona s Casallem ASK

Fenomenální dvojice Rolf-Göran Bengtsson a Casall ASK si dojela pro vítězství v třináctém kole Longines Global Champions Tour v Římě. Hlavní soutěž se konala v sobotu 12. září, a na jejím startu se objevilo padesát špičkových jezdců.
12.09.2015 17:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Bengtsson s Casallem ASK byli v Římě neporazitelní. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Do druhé části dvoukolové Grand Prix postoupilo dvacet dvojic, shodou okolností přesně ty, na jejichž kontě po dojetí prvního kola svítila na tabuli nula. V takto vyrovnaném startovním poli je jisté, že kdo pomýšlí na stupně nejvyšší, musí absolvovat i druhé kolo bez chyb. To se podařilo šestici soutěžících, která se o nejvyšší příděl bodů do žebříčku rozeskakovala
 
Mexičan Alberto Michán Halbinger s koněm Camilo LS La Silla v rozhodující jízdě jednou chyboval a s časem 39,24 dokončil na šestém místě. Denis Lynch z Irska na All Star došel se stejným bodovým zatížením a o osmnáct setin rychleji než Mexičan. Čtvrté místo patřilo francouzské hvězdě Pénélope Leprevost na Vagabond de la Pomme, která nechybovala ani napotřetí. Čistý byl v rozeskakování také Marcus Ehning na Comme Il Faut a dokončil třetí. Další ženou na špičce je Luciana Diniz, která v Římě dokončila druhá s třemi bezchybnými jízdami. V rozeskakování dosáhla s Fit For Fun času 38,00. Jediným jezdcem, který ho s čistým štítem pokořil, byl Švéd Rolf-Göran Bengtsson s Casallem ASK, jeho čas měl hodnotu 37,87.
 
O den dříve v pátek 11. září byly na programu dvě soutěže. První z nich dvoufázové skákání do 145 cm vyhrál matador světových kolbišť Brit John Whitaker na Castlefield Cristobald. Odpolední stopadesátka byla vypsána jako klasická s rozeskakováním, do kterého se dostalo jedenáct dvojic. Nejrychlejším bezchybným byl nakonec Simon Delestre z Francie, který s Chesallem nadělil v rozeskakování druhému Italovi Gaudianovi téměř sekundu.
 
Bodování prestižní soutěže vede stále Scott Brash před Lucianou Diniz. Třetí je vítěz z Říma Rolf-Göran Bengtsson.
 
Více najdete na webu LGCT pod tímto odkazem
 
Zdroj: LGCT



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE