reklama 11A

České parkurové družstvo čeká první Pohár národů

Letos poprvé vstoupí český parkurový tým do boje o body v rámci série Poháru národů. Úvodní soutěž druhé evropské divize se odehraje při CSIO4* v rakouském Linci. Kteří jezdci se představí v českých barvách, se dočtete v příspěvku níže…
02.05.2017 16:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aleš Opatrný veze do Lince Idaria. Foto: archiv Jezdci.cz

Téměř kompletní A-kádr české pakurové reprezentace vyrazí na CSIO4* do Lince, které se koná ve dnech 4. – 7. května. Hned druhý závodní den, tedy pátek, přinese soutěž Poháru národů bodovanou v evropské Divizi 2, kam v sezoně 2017 patří Česká republika.

Na seznamu přihlášených jezdců figurují Aleš Opatrný, Zuzana Zelinková, Emma de Moussac, Ondřej Zvára a Kamil Papoušek. Do samotné soutěže družstev nastoupí čtveřice, kterou určí vedoucí ekipy. 
 
Do cesty za pohárovými body se jim postaví silná konkurence. Pro letošní rok totiž do Divize 2 klesla i Belgie a Velká Británie. Ti musí zabojovat o návrat do elitní evropské jedničky, a podle toho také vypadají jejich soupisky pro úvodní CSIO v Linci. V přihlášce Belgičanů jsou Jérome Guery, Pieter Devos, Gregory Wathelet či Niels Bruynseels. V britských barvách zase mají startovat Michael a Robert Whitakerovi.
 
Celkem je v seznamu přihlášených třináct zemí, které mají dostatek jezdců, aby mohly nastoupit do týmové soutěže, a to Belgie, Česká republika, Dánsko, Itálie, Korea, Maďarsko, Německo, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rusko a Velká Británie. Jednotlivce vysílají Japonsko, Lucembursko, Nizozemí, Slovinsko a Thajsko. 
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE