reklama 11C

Pohár národů bude mít v Divizi 2 dva nové závody

V únoru se rozbíhá letošní série parkurových soutěží družstev FEI Nations Cup neboli Poháru národů. Mezinárodní jezdecká federace zveřejnila dvě nová místa, kde se v rámci Divize 2, kam patří Česko, pojedou také bodované závody CSIO .
14.02.2017 15:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ilustrační foto: Kateřina Návojová

Kalendář FEI jednotlivých kol série Poháru národů se rozrostl o dva nové závody. Ještě začátkem února se zdálo, že po zrušení CSIO v Celje (SLO) budou mít národní týmy zařazené do evropské Divize 2, a to včetně České republikyznačně omezené možnosti, kde v dané skupině sbírat body.
 
Princip je od loňské sezony takový, že celky z druhé divize mohou závodit na všech vypsaných CSIO spadajících do dvojky, avšak jen čtyři nejlepší výsledky se budou započítávat
 
Pokud by seznam mítinků CSIO zůstal nezměněn, mohli by si naši jezdci vybrat pouze z pěti závodů, a to ještě nešťastně rozházených po Evropě v nepříliš vhodných termínech, takže by se nejstrategičtější výjezdy národního A-kádru plánovaly jen velmi obtížně.
 
Mezinárodní jezdecká federace však zařadila dodatečně do kalendáře závodů CSIO bodovaných do Poháru národů další dva mítinky, které se počítají do žebříčku Divize 2. Jedná se o CSIO3* Uggerhalne v Dánsku, jehož termín připadl na 1. – 5. června, druhým je CSIO3* Roesser v Lucembursku ve dnech 29. června až 2. července. Celkem je tedy závodů ve druhé divizi sedm
 

Kalendář závodů zařazených do série Poháru národů je ZDE

 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE