reklama 11D

Pohár národů v Lummenu vítězný pro německý tým

V pátek 28. dubna se v belgickém Lummenu jel první letošní Pohár národů elitní evropské divize 1. Přinesl napínavou podívanou, v které nakonec rozhodlo rozeskakování hned mezi třemi shodně bodujícími družstvy. Vítězně z něj vyšli Němci…
29.04.2017 09:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Německý tým zleva: Mario Stevens, Holger Wulschner, Otto Becker - šéf ekipy, Andre Thieme a Maurice Tebbel. Dole: prezident FEI Ingmar de Vos. Foto: FEI / Christophe Taniere

V Lummenu nastoupilo do Poháru národů osm týmů. Body do žebříčku evropské Divize 1 přijelo do Belgie sbírat pět celků: Francie, Itálie, Německo, Španělsko a Švédsko. Vedle nich se pak představili ještě Irové, Švýcaři a domácí Belgičané. Ti jsou letos, na rozdíl od ostatních jmenovaných zemí, spolu s Českou republikou součástí druhé divize.
 
Dvoukolová soutěž s překážkami do 160 cm měla nečekaně napínavý průběh. Po dvou jízdách všech jezdců v týmu měla družstva Francie, Německa a Belgie shodně po osmi trestných bodech. O prvenství tedy muselo rozhodnout rozeskakování. 
 
Belgičané, přestože nejsou v první divizi, postavili velmi vyrovnané a silné družstvo. Jako první šel do rozeskakování jezdec právě z jejich řad, a to Pieter Devos v sedle Dream of India Greenfield. Na parkuru jednou chyboval a nezbývalo mu, než čekat, jak se s kurzem poperou vybraní jezdci z dalších dvou týmů.
 
Další na řadě bylo Německo, které do Belgie nevyslalo áčkový kádr. Šéf německé reprezentace Otto Becker určil, že do rozeskakování půjde Andre Thieme na Conthendrix. Dvojice nezaváhala a dojela s nulou v čase 39,75.
 
Francouzský vedoucí ekipy poslal do rozhodující jíízdy bezesporu nejzkušenější jezdkyni Pénélope Leprevost. Ta s klinou Ratinou d´La Rousserie rovněž nechybovala, čas německého soupeře však nepřekonala.
 
V první Poháru národů Divize 1 tak nejvyšší počet bodů brali Němci, Francie si připsala druhé místo, na čtvrté příčce bodovali Italové. Švédi dojeli sedmí a Španělé osmí. 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }