reklama 11D

První Pohár národů elitní skupiny se jede v Belgii

V Lummenu odstartuje ve dnech 27. – 30. dubna prvním závodem letošní série skokového Poháru národů elitní evropské Divize 1. Celkem je pro reprezentanty z jezdecky nejsilnějších zemí připraveno osm kol. Kdo zahájí účastí v Belgii, se dočtete níže.
26.04.2017 10:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vítězi finále Poháru národů se v roce 2016 stali Němci. Foto: FEI / Dirk Caremans

Po loňském finále se rozhodlo, které země zůstanou v Divizi 1 skokového Poháru národů, a které sestoupí do „dvojky“. Češi absolvovali loni premiéru v nejsilnější skupině na světě a se začátkem sezony 2017 se vrací do druhé divize. Sestoupili však také Britové a Belgičané, kteří ještě v roce 2015 dokázali vyhrát finále celé série!
 
V první evropské skupině tak jsou pro rok 2017 Francouzi, Irové, Italové, Němci, Nizozemci, Španělé, Švédi a Švýcaři. První kolo PN 2017 se pro ně koná v Lummenu (BEL), který navzdory tomu, že samotní belgičtí jezdci jsou v Divizi 2, zůstal zařazen jako mítink jedničkového kalendáře.
 
Každá země první divize může v roce 2017 bodovat na šesti kolech, které vybrala příslušná národní federace. Do Lummenu si jedou pro body Francie, Itálie, Německo, Španělsko a Švédsko.
 
Španělsko vysílá do Belgie své nejlepší jezdce, mezi nimi Sergia Alvareze Moyu nebo Edouarda Alvareze Aznara. V řadách francouzské ekipy je Pénélope Leprevost, za Švédy nastoupí olympijský medailista z Ria Peder Fredricson.
 
V soupiskách ostatních zemí je vidět, že do Lummenu neposílají jezdce z áčkového kádru. Na druhou stranu domácí sestava je poměrně silná, přesto, že Belgie už spadá do Divize 2 a doma tak bodovat nemůže. V přihláškách nechybí například Jerome Guery, Pieter Devos nebo Olivier Philippaerts. Zvučná jména najdeme i ve švýcarském týmu, za který nastoupí Steve Guerdat nebo Pius Schwizer.
 
Seriál Pohárů národů čítá letos celkem osm kol. V květnu se koná CSIO v La Baule (FRA) a v Římě (ITA), červen nabídne CSIO St. Gallen (SUI) a Rotterdam (NED). V červenci se bude závodit při CSIO Falsterbo (SWE) a Hicksteadu (GBR), poslední kvalifikací je Dublin v srpnu. Finále se pojede tradičně v katalánské metropoli Barceloně na přelomu září a října.
 

Výsledky z Lummenu můžete sledovat TADY




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE