Start parkurových soutěží v Tokiu se blíží. V neděli se konal warm-up

ikonka

Zatímco účastníkům olympijské soutěže ve všestrannosti se blíží pondělní parkurové finále, specialisté na skoky se nemohou dočkat úterní kvalifikace jednotlivců, do níž nastoupí i trojice Čechů. V neděli všichni absolvovali v závodní aréně warm-up.
01.08.2021 16:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB


 
Neměli sice k dispozici konkrétní překážky, které budou stát na parkuru v úterý večer, kdy se uskuteční v Tokiu kvalifikace skokové soutěže jednotlivců, ale přesto je zahajovací trénink s kompletně nachystaným kurzem důležitou součástí přípravy na ostrý start olympijských her v této nejrozšířenější jezdecké disciplíně. 
 

Psali jsme: Parkuroví koně absolvovali vet-check. Atmosféra v týmu je výborná

 
Nedělní warm-up absolvovali všichni čeští jezdci přítomní v dějišti her – Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can Old, Aleš Opatrný s Forewerem, Kamil Papoušek s Warnessem a případný náhradník mezi jednotlivci Ondřej Zvára s Cento Lanem, jenž by měl být naopak prvním jistým členem národního týmu v soutěži družstev. Ta začne kvalifikací v pátek a vyvrcholí finálovou částí pro deset nejlepších celků v sobotu. 
 
„Koně v neděli večer absolvovali zahajovací trénink v hlavní aréně pod umělým osvětlením. Santiago Varela připravil kurz o deseti překážkách vysokých do 150 centimetrů. Koně skákali výborně, transport ani klimatické podmínky na nich zjevně nezanechaly žádné následky. V pondělí proběhne losování pořadí do soutěže jednotlivců, která se uskuteční o den později ve večerních hodinách od 19:00 hodin místního času. Do této kvalifikace nastoupí celkem všech 75, resp. 74 soutěžních dvojic a pojede se podle tabulky A, ne na čas bez rozeskakovaní,“ upřesnila šéfka ekipy Markéta Šveňková. „Za česky tým nastoupí Anna Kellnerová s Catch Me If You Can Old, Aleš Opatrný s Forewerem a Kamil Papoušek s Warnessem,“ potvrdila na závěr již dříve avizovanou informaci.
 
Dále Markéta Šveňková uvedla, že jednotlivé země jsou rozděleny do tří skupin dle bodů v žebříčku FEI Jumping Nations Cup. U týmů, které mají shodný počet bodů (tj. Belgie a Švédsko, resp. Velká Británie a USA, nebo Brazílie a Nizozemsko), se losem určilo, do které skupiny budou přiřazeni. Tým bez bodů (tj. Čína) byl umístěn do skupiny, která odstartuje jako první.
 
V první skupině jsou Irsko, Francie, Egypt, Mexiko, Japonsko, Maroko a Čína, v druhé Švédsko, Švýcarsko, Velká Británie, Brazílie, Izrael a Argentina, ve třetí pak jsou Belgie, Německo, USA, Nizozemsko, Nový Zéland, Rakousko a Česká republika. 
 
Foto: Tomáš Holcbecher / časopis Jezdectví
Zdroj: časopis Jezdectví