reklama 11A

Global Champions ve stínu Eiffelovy věže. Zamíchá šesté kolo pořadím?

ikonka

Šestou zastávkou prestižní parkurové série Global Champions je Paříž. Přímo pod Eiffelovou věží začíná třídenní sportovní program v pátek 25. června. První část týmové soutěže je naplánována od 19:00 hodin. Prague Lions mají šanci si opět polepšit.
24.06.2021 21:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Před šestým závodem Global Champions League v Paříži je družstvo Pražských lvů na průběžné sedmé příčce, ale se shodným počtem 76 bodů, jako mají šestí Berlin Eagles. Jen o bod více nasbírali doposud Paris Panthers a v dosahu jsou i čtvrtí London Knights s 84 body. Pořadí týmů se tak může v TOP10 relativně hodně promíchat. 
 
Také jezdci reprezentující Monaco Aces jistě budou chtít vylepšit své skóre. Aktuálně jsou s 97 body třetí, ale na Shanghai Swans ztrácejí jen šest bodů. Snad jen zástupci Valkenswaard United mohou být poměrně v klidu, neboť mají 132 bodů, a proto změna na pozici lídra žebříčku je dost nepravděpodobná. 
 
Z Prague Lions dorazili do Paříže Sergio Alvarez Moya, Leopold van Asten a Jur Vrieling. Ve francouzské metropoli nechybí ani třetí, čtvrtý a pátý jezdec žebříčku jednotlivců Longines Global Champions Tour – tedy Edwina Tops Alexander, Ben Maher a Bart Bles. Ti všichni doufají, že přinejmenším stáhnou náskok na dva největší rivaly, jimiž jsou Scott Brash, jenž je se 108 body druhý, a Peder Fredricson. Ten již dokázal nasbírat do tabulky 149 bodů, tedy o 51 více, než má třetí Edwina Tops-Alexander. 
 
Obhájit vítězství v LGCT Grand Prix v Paříži z roku 2019 se bude snažit Christian Ahlmann. O druhé vítězství z tohoto mítinku se pokusí také Sameh El Dahan, Julien Epaillard či Bertram Allen. Mezi další parkurové hvězdy, které si nenechaly ujít tento mítink, patří např. Roger-Yves Bost, Simon Delestre, Shane Breen, Daniel Bluman, Dani G. Waldman, Alberto Zorzi, Emily Moffitt, Christian Kukuk, Nayel Nassar, Darragh Kenny, Eric van der Vleuten, Mark McAuley, Ellen Whitaker, Eduardo Alvarez Aznar nebo Frank Schuttert.
 
Parkurové závody Global Champions probíhají od pátku 25. do neděle 27. června, ale hlavní soutěže proběhnou v prvních dvou dnech. V pátek od 19:00 hodin bude možné sledovat první část Global Champions League. Ta vyvrcholí v sobotu od 15:45 a hned po ní bude následovat v 19:15 hodin Longines Global Champions Tour Grand Prix Paříže. Podrobnosti o programu najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Přímý přenos všech soutěží odvysílá GCTV. 
 
Série Global Champions zahrnuje celkem šestnáct mítinků. Hned v následujícím týdnu bude pokračovat v Monaku, další zastávkou je na konci července Berlín a po olympijských hrách v Tokiu navážou Londýn, podruhé v sezoně Valkenswaard a Hamburk. V září přijdou na řadu Řím, Mexiko City a New York, finále základní části se odehraje v Šanghaji a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Stefano Grasso / LGCT 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE