reklama 11D

Maher a Explosion vyhráli ve Valkenswaardu a míří opět do Super GP

ikonka

Parkuroví šampioni Super Grand Prix v pražské O2 areně z roku 2019 jsou zpět na vrcholu a díky vítězství ve Valkenswaardu si po dvou letech zopakují v listopadu účast v této prestižní soutěži, která je absolutním vrcholem série Global Champions.
06.06.2021 00:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Longines Global Champions Tour pokračovala čtvrtou Grand Prix letošního ročníku v nizozemském Valkenswaardu. Pět dvojic dokázalo parkur s výškou překážek 160 centimetrů dokončit bez penalizace a pokračovalo tak do rozeskakování. V něm udrželo nulu na bodovém kontě jen trio nejlepších. 
 
Bezkonkurenčně nejrychlejší byl Brit Ben Maher s dvanáctiletým valachem Explosionem W, který doslova prolétl zkrácený kurz parkuru za rovných 44 sekund. Druhý Maikel van der Vleuten s valachem Beauville Z byl o více jak dvě vteřiny pomalejší. Nizozemský jezdec byl také na třetím stupínku pro nejúspěšnější účastníky závodu. Frank Schuttert s dvanáctiletým valachem Lyonelem D ztrácel na svého krajana 22 setin. 
 
Velmi rychlý byl další Nizozemec v pořadí. Harrie Smolders s klisnou Dolinn N.O.P. projel cílem v čase 45,67 sekundy, ale bohužel byl již zatížen čtyřmi body za jednu chybu a musel se tak spokojit s nevděčnou čtvrtou pozicí. Posledním rozeskakujícím se byl Eric Lamaze na již osmnáctileté klisně Fine Lady. Dvě chyby této dvojici přisoudily páté místo. 
 
V žebříčku jezdců LGCT je Lamaze s 78 body čtvrtý před Bartem Blsesem a vítězem z Valkenswaardu Benem Maherem, jenž je aktuálně šestý s 72 body. S velkým náskokem vede Peder Fredricson, který má 124 bodů. Druhý je Harrie Smolders s 81,5 body a jen o půl bodu méně má třetí Pieter Devos. 
 
Do Super Grand Prix v Praze jsou zatím kvalifikovaní Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson a Ben Maher. K těmto čtyřem jménům přibude během sezony ještě dalších jedenáct, jelikož Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek včetně pražské Playoffs. Těmi dalšími budou v druhé polovině června Stockholm a Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu již zmiňovaná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Global Champions
Zdroj: fotobanka Global Champions



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE