reklama 11A

Peder Fredricson je třetím kvalifikovaným do Super Grand Prix v Praze

ikonka

Do Grand Prix St. Tropez Longines Global Champions Tour nastoupilo 33 kvalifikovaných dvojic a šest z nich dokázalo kurz s výškou překážek do 160 centimetrů překonat bez penalizace. Podruhé za jeden den se radoval z vítězství Švéd Peder Fredricson.
29.05.2021 22:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
O možnost bojovat o nejvyšší příčky v rozeskakování Grand Prix přišel Christian Ahlmann na valachovi Mandato van de Neerheide, který sice ani jednou v základním parkuru nechyboval, ale čas 72,20 pro něj znamenal jeden trestný bod. 
 
Na zkráceném kurzu se nakonec představilo šest dvojic a jen dvěma z nich se podařilo udržet nulu na bodovém kontě až do konce. Díky výbornému času 34,98 sekundy se z vítězství radoval Peder Fredricson s patnáctiletým valachem Catch me Not S. Tento reprezentant Švédska, ale také týmu Valkenswaard United, tak podruhé v jednom dni vystoupal na vítězný stupínek pódia kolbiště u známé pláže Pampelonne. V tomto případě pro něj byla výhra okořeněná navíc tím, že mu zajistila účast v listopadové Super Grand Prix, která se uskuteční v rámci GC Playoffs v pražské O2 areně. 
 
Druhý skončil se ztrátou necelé jedné sekundy na Fredricsona další Švéd Henrik von Eckermann, jenž sedlal jedenáctiletého valacha King Edwarda. Třetí byl Francouz Simon Delestre na šestnáctiletém valachovi Hermes Ryan. Ten byl sice o 17 setin rychlejší než Eckermann, ale shodil jednu z překážek. 
 
O nevděčnou čtvrtou pozici se tentokrát dělili hned dva jezdci. Nizozemec Harrie Smolders s valachem Monacem i Francouz Nicolas Delmotte na koni Urvoso du Roch taktéž jednou chybovali a měli zcela shodný čas 35,83 sekundy. Nejpomalejší z rozeskakujících se byl Pieter Devos z Belgie, kterému s třináctiletou klisnou Claire Z ukázala časomíra v cíli hodnotu 36,89 a umístil se tak ve výsledkové listině jako šestý v pořadí.
 
Člen týmu Prague Lions Niels Bruynseels s Deluxem van T & L tentokrát inkasoval v základní části soutěže 5 trestných bodů a skončil až dvacátý. Svoje místo v Super Grand Prix však již má jisté, neboť jej vybojoval vítězstvím v úvodním kole letošní série, které se konalo v Dauhá. Druhým kvalifikovaným je Francouz Olivier Robert, jenž vyhrál před týdnem v Madridu. Kdo bude po Pederovi Fredricsonovi čtvrtým šťastlivcem, to se rozhodne již velmi brzy v nizozemském Valkenswaardu, kam se tato parkurová túra přesune hned v nadcházejícím týdnu. 
 
Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek. Těmi dalšími budou v druhé polovině června Stockholm a Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Stefano Grasso / GCL



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE