reklama 11C

Global Champions ve Valkenswaardu: Prague Lions opět s Bruynseelsem

ikonka

Nejlepší parkuroví jezdci a koně se během následujících dnů představí v nizozemském Valkenswaardu, který hostí od 4. do 6. června čtvrtý mítink série Global Champions. Pozici lídra LGCT bude mít šanci upevnit Švéd Peder Frdricson.
03.06.2021 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A


S náskokem 20 bodů míří do Valkenswaardu na další kolo Longines Global Champions Tour vítěz Velké ceny St. Tropez Peder Fredricson. Jelikož jeho největší rival v žebříčku Bart Ples na domácí půdě bude chybět, má švédský lídr žebříčku šanci svůj náskok ještě upevnit. 

Naopak výhodu domácího prostředí bude chtít využít další ze skvělých nizozemských reprezentantů Harrie Smolders. Silnými konkurenty mu budou např. další z jeho krajanů Maikel van der Vleuten, dále pak Christian Ahlmann z Německa nebo Eric Lamaze z Kanady. Opomenout nemůžeme ani člena týmu Prague Lions Nielse Bruynseelse, který se již kvalifikoval do Super Grand Prix díky vítězství při úvodním klání v katarském Dauhá. Z dalších světových hvězd stojí za zmínku zcela jistě Shane Breen, Pieter Devos, Daniel Deusser, Edwina Tops-Alexander, Alberto Zorzi, Ben Maher, Olivier Philippaerts, Ludger Beerbaum, Darragh Kenny, Laura Kraut, Jérôme Guéry nebo Frank Schuttert. 

Špičkoví jezdci budou moci v rámci Global Champions poprvé moci ozkoušet zbrusu nové travnaté kolbiště Tops Areny o rozměrech 125 x 85 metrů. Sportovcům budou během závodů k dispozici i další čtyři arény, cvalová dráha, rozsáhlá opracoviště a celkově luxusní zázemí tohoto areálu. 

První kolo týmové Global Champions Tour, v níž vedou po třech kolech Shanghai Swans o tři body před Valkenswaard United, začne v pátek od 16:30 hodin. O případných změnách v průběžném pořadí žebříčku se rozhodne po druhé části soutěže, která začíná v sobotu od 14:00 hodin. Z té také vzejdou kvalifikovaní účastníci Longines Global Champions Tour Grand Prix Valkenswaardu, jež bude následovat od 17:30 hodin. V Tops Areně se závodí již od čtvrtka do neděle. Nabitý program zahrnuje téměř tři desítky soutěží na úrovni jedné, dvou a pěti hvězd, vč. soutěží určených mladým koním. 

Tým Prague Lions aktuálně se 40 body zaujímá 10. pozici v žebříčku Global Champions League a tentokrát jej budou reprezentovat již zmíněný Niels Bruynseels, dále Marc Houtzager a Leopold van Asten. Sobotní soutěž GCL ve Valkenswaardu odvysílá Česká televize živě na webu a prostřednictvím HbbTV a na svém sportovním webu, na programu ČT Sport diváci uvidí záznam v neděli 6. června od 6:50 hodin. Ve čtvrtek 10. června dopoledne pak zařadí tradiční sumáře jak z průběhu GCL, tak LGCT. 

Global Champions má letos naplánováno celkem šestnáct zastávek. Těmi dalšími budou v druhé polovině června Stockholm a Paříž, hned začátkem července naváže zastávka v Monaku, následovat budou Berlín, Londýn, znovu Valkenswaard, dále pak Hamburk, Řím, Mexiko City, New York, Šanghaj a vrcholem bude v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Podrobnosti najdete na stránkách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.

Foto: se souhlasem Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE