reklama 11D

Guerdat: Když necítím u koně motivaci, nemá to cenu. Corbinian končí

ikonka

Švýcarský parkurový jezdec Steve Guerdat oznámil konec kariéry jednoho ze svých nejlepších koní posledních let. Vítěz finále Světového poháru, držitel titulu Kůň roku 2016, vestfálský hnědák Corbinian už nebude závodit.
25.09.2019 15:12  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Je mu teprve třináct let, na svém kontě má několik významných triumfů včetně vítězství ve finále Světového poháru, ale jeho kariéra končí. 
 
„Letos po závodech v Bordeaux jsem majitele požádal, aby mu dali pauzu. Cítil jsem, že nechce závodit,“ říká o konci hnědáka Corbiniana jeho jezdec Švýcar Steve Guerdat, který je aktuálně světovou parkurovou jedničkou.
 
Majitelé poslali vestfálského valacha, jehož otcem je Cornet Obolensky, na několik měsíců na odpočinek k moři, ale situace se nezlepšila. Po jeho návratu do sportu závodil jen v nižších soutěžích, a začátkem září oznámil Guerdat, že jeho kariéra končí. 
 
„Ani po návratu po pauze jsem neviděl žádný rozdíl. Když kůň není motivován závodit, nemá cenu to dělat,“ dodal Guerdat, jenž právě s Corbinianem vyhrál finále Světového poháru v roce 2016. Dvojice má na kontě mimo jiné i prvenství z Grand Prix CSI5* Treffen nebo z Poháru národů v Spruce Meadow.
 
„Chtěl bych poděkovat majitelům, že mě ohledně Corbiniana důvěřují a jemu přeji další šťastné roky,“ uzavřel olympijský vítěz z Londýna. 
 
Zdroj: World Of Show Jumping
 
Foto: FEI / Dirk Caremans




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE