reklama 11B

Daniel Deusser je opět světovou jedničkou. V žebříčku sesadil Guerdata

ikonka

Německý reprezentant Daniel Deusser je opět na vedoucí příčce žebříčku Longines Mezinárodní jezdecké federace. Z pozice lídra sesadil Švýcara Steva Guerdata, jenž byl na vrcholu od února 2020. Deusser už byl světovou jedničkou v roce 2017.
06.06.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
V aktuálním pořadí parkurového Longines FEI ranking má Němec Daniel Deusser 3385 bodů, zatímco švýcarský jezdec Steve Guerdat o 160 méně. Třetí zůstává nadále další Švýcar – Martin Fuchs. 
 
O jednu příčku si polepšil Brit Ben Maher. Ten je nyní s 3008 body čtvrtý. Hned o dvě pozice šli vzhůru Kent Farrington z USA a Scott Brash z Velké Británie, naopak Švéd Peder Fredricson se propadl o tři řádky na 7. místo. V TOP10 jsou ještě Daragh Kenny (Irsko), McLain Ward (USA) a Marlon Modolo Zanotelli (Brazílie).
 
Z českých jezdců si výrazně polepšil Aleš Opatrný. Patří mu aktuálně 171. pozice, zatímco předešlý měsíc byl na 254. příčce. Do první pětistovky se dostal Ondřej Zvára (481. místo), do tisícovky pak Kamil Papoušek (687. místo). Následují Emma Augier de Moussac (852. místo) a Anna Kellnerová (939. místo).
 
Zdroj: FEI
Foto: Dirk Caremans / FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE