reklama 11C

Seznamte se: Jezdci týmu Prague Lions pro Global Champions League 2020

ikonka

Praha je od roku 2018 součástí prestižní série parkurových závodů Global Champions a díky této skutečnosti může mít i svůj vlastní tým, který dostal název Prague Lions. Jeho barvy reprezentuje v roce 2020 celkem šest jezdců. Pojďme si je představit.
04.03.2020 15:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Anna Kellnerová

Anna začala jezdit jako dvanáctiletá. V roce 2011 přesídlila do Anglie, kde trénovala s Kennethem Clawsonem. V současnosti se připravuje v Praze. Koně milovala odmalička. Vzhledem k tomu, že v její rodině nikdo s koňmi neměl zkušenosti, přesvědčila rodiče, aby ji brali ke koním při každé příležitosti. Když při cestách po republice zahlédli stáj, zaklepali na dveře a zeptali se, zda by se Anna mohla podívat na koně.

Bylo jasné, že Annu její vášeň hned tak neopustí, a tak ji rodiče přihlásili do pony klubu. První zkušenosti s mezinárodním sportem začala sbírat v patnácti letech. Ve stejné době začala spolupracovat s Kennethem Clawsonem v Anglii, kde také závodila. V září 2011 se přesunula do České republiky a trénovala s Markem Javorským. Pod jeho vedením vyhrála dva juniorské národní šampionáty (soutěž týmů 2012 na Zonny a soutěž jednotlivců 2013 s Curly Sue). 

V roce 2013 startovala s Kashmirem na juniorském mistrovství Evropy a zúčastnila se Českého skokového poháru. Díky obrovské podpoře rodiny a nejbližších přátel se Anně podařilo nasbírat další zkušenosti. Už v devatenácti letech absolvovala s Baccarou a Kashmirem svůj první Pohár národů, v letech 2015 a 2016 závodila na ME mladých jezdců. Díky účasti v GCL a LGCT si se svými koňmi naplno užívá možnost pravidelně závodit na nejvyšší mezinárodní úrovni a ve špičkových lokacích světového parkuru. V sérii Global Champions nastupuje od roku 2017, v sezoně 2018 vyhrála s týmem Prague Lions druhé kolo v Miami a pomohla k třetí příčce svého družstva v Římě.

 

Sergio Alvarez Moya 

Sergio začal jezdit v sedmi letech spolu se svými bratry, neboť jeho strýc se zajímal koně. V sezoně 2001 se stal juniorským mistrem Evropy. O dva roky později se ve snaze udělat další pokrok přestěhoval do Belgie. Tam sbíral šest let zkušenosti, než se vrátil do Španělska a usadil se spolu s bratrem v La Coruni.

Sergiovými hrdiny jsou Nick Skelton a John Whitaker, za nejvlivnější osobu své kariéry považuje legendárního trenéra Victora Aguera. Jedním z největších momentů jeho kariéry bylo třetí místo v Grand Prix v Cáchách v roce 2010 s Action Breakerem, kterého dodnes považuje za jednoho z nejlepších koní, s nimiž mohl pracovat.

 

Niels Bruynseels

Pro mladého Nielse bylo téměř nemožné vyhnout se koním, neboť jeho otec Harry mnoho let vlastnil obchodní stáj. Samotný Niels nicméně začal závodit až ve věku 14 let. Stejně jako v mnoha jiných stájích, také v rodině Bruynseelsových platilo, že nejlepší koně se prodávají jako první. Proto Niels musel jezdit stále nové koně. Neustále se měnící situace zpočátku vypadala jako překážka, ale nakonec se ukázala být výhodou. Niels se díky tomu naučil jezdit a přizpůsobit mnoha různým typům koní.

Jakmile prokázal potřebný jezdecký talent, začali mu majitelé s důvěrou svěřovat své koně. Jedním z prvních byl francouzský valach Domino de Fel, s nímž Niels vykročil do záře reflektorů. Na ME mladých jezdců 2002 v Kodani se stal nejlepším belgickým jezdcem a dvojice brzy vybojovala i stříbro v soutěži týmů na evropském šampionátu. Další krok ve své kariéře udělal Niels dříve, než se očekávalo – přestoupil do seniorské kategorie. Jako nováček se etabloval třetím místem na mistrovství Belgie v Kapellenu.

Mezitím dorůstala další francouzská hvězda Item de Quintin. Byl kupován už jako mladý kůň a své špičkové kvality prokázal umístěními v Grand Prix v Gijonu, Maubeuge, Gelderlandu a Mechelenu. Při Grand Prix v rámci ME v Mannheimu s ním Niels dojel pátý a ve Velké ceně Antverp šestý. Navzdory mládí koně i jezdce velkou měrou přispěli k druhému místu belgického týmu v Poháru národů na CSIO5* v Rotterdamu.

Niels se stal prvním jezdcem, který získal trofej AA Talent roku pro nejlepšího belgického juniora či mladého jezdce roku. Jeho dosavadní příběh je lemován nejen sportovními úspěchy, ale i přípravou mladých talentovaných koní až na vrchol.

 

Marc Houtzager 

Marc začal jezdit v deseti letech na ponících ve stáji, kde se jeho rodiče starali o catering. V roce 199ý si založil vlastní stáj v Rouveenu. První Pohár národů jel za Nizozemsko v roce 2000. O osm let později byl v sedle Sterrehof’s Opium členem olympijského družstva, které získalo čtvrté místo a samotný Marc skončil sedmý v soutěži jednotlivců.

V roce 2008 rovněž vyhrál týmovou soutěž na nizozemském národním šampionátu v Mierlu a mezi jednotlivci dojel druhý. V roce 2012 se Marc kvalifikoval na olympijské hry v Londýně. Tentokrát se Sterrehof’s Taminem vybojoval stříbrnou medaili v týmové soutěži, když zajel dvojitou nulu. Ve stejném roce zvítězil v Gucci Grand Prix v Paříži a získal také prestižní Grand Prix v londýnské Olympia Hall.

 

Wilm Vermeir 

Wilm se narodil 8. července 1979 do rodiny, která měla ke koním blízko. V útlém dětství začal jezdit spolu s bratrem Bertem, který získal bronz v soutěži jednotlivců na paralympijských hrách 2004. Wilm vždy připravoval mladé koně, z kterých rostou hvězdy na nejvyšší mezinárodní úrovni. Mezi nimi lze najít jména jako Bentley (Harrie Smolders), Gancia de Muze (Niels Bruynseels), First Class van Eeckelghem (Daniel Deusser), Florette van het Lambroek (Edwina Tops-Alexander a Alberto Zorzi).

Sám vlastní valacha Iq vh Steent Je, s nímž závodí na nejvyšší pětihvězdové úrovni. Mnohokrát s ním startoval za Belgii v Poháru národů a vyhrál řadu soutěží jako derby při CSI5* Dinard a Grand Prix St. Moritz v roce 2017.


Jur Vrieling 

Jur vyrůstal kolem koní, ale v dětství ho více zajímal fotbal. Jelikož ho příliš nebavila škola, rozhodl se soustředit na ježdění. “Jakmile jsem zjistil, že jsem opravdu dobrý, chtěl jsem toho dosáhnout víc a víc. Chtěl jsem se zlepšovat. Ve fotbale se daly maximálně získat body, ale moje sestra se vracela z jezdeckých soutěžích s poháry a trofejemi,” vzpomíná.

Jeho otec Jan Vrieling je bývalý parkurový mistr Nizozemska, sestra Jannemiek se věnuje drezuře a parkuru.

Jurovými největšími sportovními úspěchy jsou zatím stříbrná medaile v soutěži týmů na olympijských hrách 2012 v Londýně, dva tituly nizozemského mistra z let 2008 a 2012 a zlato v soutěži týmů na Světových jezdeckých hrách 2014.

Jeho filozofie zní: “Kůň může být šťastný jen tehdy, když ho baví to, co dělá.” Stále touží po zisku individuální medaile na mistrovství světa nebo olympijských hrách.

 

Foto David Horváth / CET a Stefano Grasso / GCL




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE